21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTVR vrea sa puna pumnul in gura criticilor

TVR vrea sa puna pumnul in gura criticilor

Postul public de televiziune a dat ieri publicitatii un comunicat prin care anunta principalele prevederi ale noului cod de conduita al angajatilor si colaboratorilor TVR.
Acestora li se cere sa nu-si mai exprime public opiniile personale in legatura cu probleme controversate aflate pe agenda publica.
çn comunicatul remis presei, Tudor Giurgiu afirma: "Nici o activitate din afara emisiei, incluzand redactarea de materiale pentru ziare, reviste sau site-uri, scrierea de carti, acordarea de interviuri, sustinerea de discursuri sau prezidarea de conferinte, nu trebuie sa puna la indoiala obiectivitatea sau integritatea muncii lor pentru TVR (…)
Este inadmisibil ca angajati, manageri sau colaboratori externi si-au exprimat, in paralel cu activitatea lor in TVR, opinii despre pro®bleme controversate aflate pe agenda publica, politice si nu numai.
Nu vom mai tolera acest lucru si e de datoria lor sa aleaga: fie sa continue sa isi exprime opiniile in presa sau prin alte medii de comunicare, fie sa ramana in TVR, dar avand o conduita si o atitudine potrivita unei televiziuni publice".

Tudor Giurgiu: "Codul nu exclude colaborarile"
– Cum vor putea sa-si rezolve angajatii, colaboratorii TVR problemele legate de faptul ca au contracte de colaborare, sunt angajati la alte televiziuni, reviste, ziare, scriu carti ?
– Codul de conduita nu exclude in nici un caz colaborarile angajatilor cu alte institutii mass-media. Dimpotriva, a fost creat tocmai pentru a fixa un cadru transparent si precis in care aceste colaborari pot sa aiba loc. Exista situatii in care angajatii TVR colaboreaza cu diferite reviste sau fundatii si acest lucru nu poate aduce decat un important castig de imagine TVR-ului. Ar fi absurd sa stopam acest gen de colaborari. Exista, pe de alta parte, si colaboratori externi ai TVR (sa luam doar cazurile lui Sever Voinescu sau H.-R. Patapievici), care scriu regulat in reviste sau ziare si care aduc prin notorietatea si prestigiul lor un alt important castig pentru postul public, la nivelul credibilitatii si al unui evident nivel de seriozitate si prestigiu intelectual. Ar fi aberant sa credem ca TVR va cere incetarea acestor contracte.

Mircea Toma – jurnalist, director Agentia de Monitorizare a Presei, spune ca, la prima vedere, noul cod de conduita este lovit de legea avertizorului de integritate, conform careia un angajat care comunica in exterior o ilegalitate sau o neregularitate nu poate fi sanctionat sub nici o forma.

Florin Iaru – poet, moderatorul emisiunii "Tema de vineri", TVR 2:
"Sunt doua aspecte. In primul rand, eu sunt chemat la TVR pentru ca mi se cere sa am niste opinii, daca mi se cere sa nu mai am opinii, atunci nu stiu de ce mai sunt invitat. çn restul timpului trebuie sa tac, ce, am semnat contract de confidentialitate cu ei sa nu am pareri politice? Vor sa ne inchida gura! E un comunicat aberant."

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...
Ultima oră
Pe aceeași temă