3.5 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialTVR 2, boicotat după oda adusă lui Florin Salam

TVR 2, boicotat după oda adusă lui Florin Salam

Publicistul Constantin Cumpănă a anunțat, ieri, că declină invitația în emisiunea  “Destine ca-n filme”, în care trebuia să vorbească despre tragedia navei Independența, în care şi-au pierdut viaţa 42 de marinari români.

Acesta a colaborat cu TVR 2 și pentru realizarea unui episod despre catastrofa cargoului SADU, “Atunci ne-au condamnat pe toţi la moarte”, difuzat pe 11 martie 2014.

Motivul lui Constantin Cumpănă: faptul că TVR 2 a difuzat, pe 31 martie, la emisiunea ”Destine ca-n filme”, povestea de viață a lui Florin Salam. ”Altfel decât îl ştim, altfel decât îl cataloghează lumea, drept manelist. Un artist complex, care a concertat cu Paula Seling, Goran Bregovic şi cu Gipsy Kings. Un suflet sensibil care, marcat de moartea prematură a soţiei sale, la doar 27 de ani, a căzut în patima drogurilor. Acum trage un puternic semnal de alarmă în legătură cu pericolul «morţii albe» şi încearcă să-şi continue viaţa alături de cei doi copii ai săi” – așa sună promo-ul TVR.

  ”Am urmărit episodul respectiv şi, aşa cum mă aşteptăm, am fost – şi rămân în continuare – consternat. Nu de faptul că aţi ales să fie un «destin ca-n filme» personajul prezentat şi «povestea lui de viaţă», ci de faptul că există perspectiva că acestea ar putea fi alăturate şi comparate cu tragedia celor 42 de marinari români şi a navei Inependența, chiar dacă subiectele sunt/vor fi prezentate în episoade diferite şi la un anumit interval de timp. Consider că este nu numai obligaţia mea morală de a nu fi părtaş la o asemenea situaţie, dar cons­tituie şi o dovadă de respect pentru memoria celor dispăruţi în cumplita tragedie şi, în acelaşi timp, pentru văduvele şi urmaşii celor decedaţi în urmă cu peste 35 de ani”, scrie, în schimb, Constantin Cumpănă.

Realizatoara emisiunii, Claudia Daniela Nicolau, i-a replicat publicistului că emisiunea cu Florin Salam a avut o audiență dublă față de o alta realizată cu o săptămână în urmă, ce avusese ca protagonist un colecționar de artă.

Și Adrian Bucur, membru în CA al SRTv, a criticat emisiunea cu Salam: ”E siderant cum o asemenea personalitate complexă, creator de produse culturale cel puțin discutabil, este servit drept model de urmat și reper moral”. 

Cele mai citite

Mircea Bravo, accident cu mașina. Polițiștii l-au testat antidrog

Vloggerul Mircea Bravo a fost implicat într-un accident rutier în Beiuș, județul Bihor. El ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar...

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...

PSD crește ca Făt Frumos în sondaje

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar...
Ultima oră
Pe aceeași temă