15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTurul Ciclist al Sibiului aduce în România sportivi de top

Turul Ciclist al Sibiului aduce în România sportivi de top

Turul Ciclist al Sibiului 2014, ce va avea loc în perioada 17 – 20 iulie, va alinia la start nu mai puţin de 5 echipe din top 10 UCI Europe Tour. 

Prima echipă care a înştiinţat organizatorii că doreşte să participe a fost Simplon Gourmetfein, echipă cu licenţă continentală care a avut doi ani de participări foarte bune, la ediţia Turului din 2013 obţinând locul al treilea la echipe. Austriecii au rămas anul trecut fără tânărul Ricardo Zoidl, care a ajuns anul trecut numărul 1 UCI Europe Tour şi a semnat cu echipa Pro-Tour Trek Factory Racing (fosta RadioShack Leopard Trek), însă echipa nu se consideră deloc slăbită. Simplon Gourmetfein s-a clasat pe locul 5 în clasamentul UCI Europe Tour şi vine la Sibiu cu croatul Matija Kvasina şi cu obiectivul câştigării Turului: „Am analizat toate datele după al doilea an de participare şi venim iarăşi la Sibiu cu gândul ca în 2014 să obţinem victoria”, a anunţat managerul echipei austriece, Andreas Grossek.

Într-un timp scurt s-a anunţat la Sibiu şi echipa cu licenţă pro-continentală CCC Polsat, ocupanta locului doi la echipe în Turul Ciclist al Sibiului 2013. Echipa poloneză este o formaţie extrem de ambiţioasă şi muncitoare, care l-a pus pe liderul Davide Rebellin în poziţia din care a putut ataca şi adjudeca tricoul galben de câştigător al competiţiei de anul trecut de la Sibiu. Rebellin, care a a terminat anul competiţional 2013 pe locul 3 în clasamentul UCI Europe Tour şi a luat recent locul 3 în Vuelta Ciclista a Murcia, va fi secondat, ca şi anul trecut, de Marek Rutkiewicz. Tânărul Rutkiewicz a câştigat de patru ori tricoul galben în tururi internaţionale (Turul Malo Polska, de două ori Szlakiem Grodòw Piastowskich şi Circuit des Ardennes International).

Unele dintre echipe şi-au anunţat dorinţa de a reveni la Sibiu imediat după încheierea Turului din 2013. Gianni Savio, managerul echipei Pro-Continentale Androni Giocattoli , care a ocupat locul 4 în clasamentul UCI Europe Tour, a rămas cu senzaţia că squadra pe care o conduce ar fi putut câştiga mai mult decât victoria fulgerătoare din ultima etapă a lui Mattia Gavazzi. „În 2013 ne-am luptat bine, am testat apele şi am văzut că turul sibian este o competiţie foarte puternică, în care vrem să concurăm şi în 2014. Avem alergători foarte buni, care pot ataca mai mult decât victoriile de etapă, ne gândim chiar la tricoul galben”, a anunţat Savio.

La fel se ambiţionează şi membrii echipei Christima Watches-Kuma, care au câştigat titlul la echipe în ediţia de anul trecut a Turului Ciclist al Sibiului. Sportivii antrenaţi de Michael Rasmussen îl vor avea în echipă pe Stefan Schumacher, câştigător al etapei 3a la Sibiu în 2013 şi câştigător a două tricouri galbene (Tour of China 2012 şi Niedersachsen Rundfahrt 2005), a câte două etape din Turul Franţei (2008) şi Giro d’Italia (2006) şi învingător în Amstel Gold Race 2007. Lui Schumacher i se adaugă Fortunato Baliani, învingător de 2 ori în Turul Japoniei (2012, 2013), de 2 ori în Tour de Kumano (2011, 2012) şi Brixia Tour 2011.

O noutate absolută pe care o aduce ediţia 2014 o reprezintă cele trei echipe asiatice care vin la Turul Ciclist al Sibiului. Synergy Baku Cycling Project este la a doua solicitare de participare şi va fi însoţită de două echipe japoneze continentale – Vini Fantini Nippo De Rosa şi Shimano Cycling Team.

Etapele:
Turul Ciclist al Sibiului este o competiţie ciclistă de şosea înscrisă în calendarul competiţional UCI Europe Tour la categoria 2.1.

Joi 17 iulie – Prologul Geiger – Sinecon–Construcţii – 2,3 km: contratimp individual în centrul istoric al Sibiului
Vineri 18 iulie – Etapa I Banca Comercială Carpatica – 145 km: Sibiu – Agnita – Voila – Cârţişoara – Bâlea Lac (2034 m)
Sâmbătă 19 iulie – Etapa II Ambient – 181 km: Sibiu – Tălmaciu – Cisnădie – Sebeş – Şugag – Jina (1006 m) – Gura Râului – Păltiniş (1450 m)
Duminică 20 iulie Etapa IIIa Frauenthal Automotive – 16 km contratimp pe echipe: Sibiu – Poplaca – Răşinari – Sibiu
Duminică 20 iulie Etapa IIIb – 151 km: Sibiu – Nocrich – Bârghiş – Pelişor – Biertan – Dumbrăveni – Mediaş – Sibiu

Turul Ciclist al Sibiului este una dintre cele mai importante competiţii cicliste de şosea din Europa De Sud-Est.

Cele mai citite

Intervenție de urgență a negociatorilor și a trupelor de asalt la Cora Pantelimon unde un bărbat amenință că se sinucide

Echipe de negociatori și de asalt sunt, joi după-amiaza, în fața complexului Cora Pantelimon, din Sectorul 2 al Capitalei, unde un bărbat amenință că...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...

Intervenție de urgență a negociatorilor și a trupelor de asalt la Cora Pantelimon unde un bărbat amenință că se sinucide

Echipe de negociatori și de asalt sunt, joi după-amiaza, în fața complexului Cora Pantelimon, din Sectorul 2 al Capitalei, unde un bărbat amenință că...
Ultima oră
Pe aceeași temă