19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialTurul Ciclist al României. Etapă cu ghinion, în Bucovina

Turul Ciclist al României. Etapă cu ghinion, în Bucovina

Pe ruta Botoşani – Bucecea – Siret – Rădăuţi – Câmpulung Moldovenesc – Suceava s-a consumat cea mai lungă şi mai dificilă etapă a actualei ediţii a Turului Ciclist al României. Traseul a măsurat 226 de kilometri şi a avut două căţărări şi trei sprinturi. Pentru tânăra echipă naţională a României, această rundă nu a fost tocmai fastă pentru că doi dintre componenţi au căzut pe traseu, alegându-se din fericire doar cu câteva julituri care nu i-au împiedicat să-şi continue cursa.

Primul ghinionist a fost Bogdan Coman. “După prima căţărare, la primul viraj cred că m-am dus prea tare şi m-am prăbuşit ca-n filme. Nu-mi dau seama dacă ghidonul s-a rupt înainte sau după cădere”, a povestit Bogdan Coman . “Bine că nu au venit şi alţii după mine să se accidenteze mai grav”, a adăugat rutierul nostru care a renunţat la câteva din examenele din sesiunea de vară pentru a putea participa la competiţie.

La Andrei Nechita, al doilea român care a căzut, oboseala şi-a spus cuvântul în dreptul localităţii Gura Humorului. Când a vrut să se alimenteze s-a dezechilibrat şi a ajuns pe jos. “Mai avea de parcurs 40 de km şi avea nevoie de apă şi de hrană. Din păcate a făcut o mişcare greşită şi a căzut”, a povestit antrenorul Csongor Berekmery.

Toţi cei 14 rutieri care se aflau în pluton alături de Nechita s-au oprit la rândul lor pentru a vedea dacă accidentarea a fost gravă, şi au plecat împreună când românul şi-a putut relua locul în coloană.

În ciuda acestui incident, Andrei Nechita a trecut al optulea linia de sosire la Suceava şi a rămas în frunte, în clasamentul general.

Cursa Botoşani – Suceava a fost câştigată de bulgarul Vladimir Koev, care a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis. După 8 minute a trecut linia de sosire şi al treilea rutier, italianul Alex Buttazzoni. De altfel plutonul s-a rupt după primii aproximativ 20 de kilometri, şapte ciclişti desprinzându-se de restul, iar după prima căţărare, Koev şi Tamouridis au luat un avans considerabil şi nu au putut fi ajunşi până la sosirea în Suceava.

Despre evoluţia spectaculoasă a celor doi, care au mers şi cu 60 km pe oră, antrenorul lotului naţional al României Csongor Berekmery n-a vrut să comenteze. “Nu sunt în măsură să fac aprecieri despre cei doi concurenţi, dar trebuie să spun că e o performanţă mai rar întâlnită”, a spus Berekmery, făcând uşoară aluzie la faptul că anul trecut Keov a fost depistat pozitiv.

Tricoul verde, al căţărătorilor, a fost atribuit germanului Christoph Spiringer, cel roşu, al sprinterilor, a intrat în posesia moldoveanului Victor Mironov, în vreme ce tricoul alb pentru cel mai combativ ciclist i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis. Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, i-a revenit dinamovistului Răzvan Jugănaru, iar tricoul alb acordat de Comitetul Olimpici şi Sportiv Român, pentru cel mai bun tânăr român, lui Alexandru Grădinaru, de la echipa naţională.

 

Cele mai citite

Ciucă, despre salariul minim: S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că 300 de lei să rămână sumă...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. Nicolae Ciucă...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă