22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTurneul de tenis de la Sttugart poate reprezenta decăderea Simonei Halep în...

Turneul de tenis de la Sttugart poate reprezenta decăderea Simonei Halep în clasamentul WTA

Ieșită din top 5 WTA după mai bine de doi ani, Simona Halep riscă să continue decăderea din ierarhia mondială în clasamentul mondial, dacă nu va avea rezultate bune în următoarele zile la turneul de tenis de la Sttugart din Germania. În cel mai rău scenariu, Simona va ajunge pe locul 8WTA, fiind într-un duel cu Petra Kvitova și Roberta Vinci.

Într-un moment în care are probleme medicale după accidentarea de la Fed Cup, Simona va evolua la Stuttgart și sub presiunea unei noi coborâri în clasamentul mondial.

Pentru a fi sigura că va rămâne pe locul 6 WTA, Simona ar trebui să ajungă măcar în semifinale, iar adversarele sale, Petra Kvitova și Roberta Vinci, să nu treacă de turul trei al turneului. Dacă Kvitova sau Vinci vor ajunge cel puțin în sferturi, Simona Halep are nevoie să joace finala, cu condiția ca una dintre rivalele sale să nu câștige turneul.

Simona are de apărat 185 de puncte WTA dupa ce anul trecut a ajuns până în semifinale, în timp ce Kvitova și Vinci nu au niciun punct de aparat.

În ceea ce privește un eventual succes la Stuttgart, Simona Halep nu poate urca pe locul 5, chiar dacă Vica Azarenka nu va evolua în această săptămână. Simona va intra direct în turul doi, urmând s-o întâlnească pe Laura Siegemund(Germania, 71 WTA), după ce jucătoarea venită din calificări a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova, în două seturi, 6-0, 7-5. Aceasta a fost a patra victoriei împotriva unei adversare din top 30, în 2016. 

Halep şi Siegemund se vor duela pentru prima oară în carieră joi. Sportiva de 28 de ani se află în premieră pe tabloul principal al turneului de la Stuttgart, unde nu trecuse până acum de calificări.

Laura Siegemund nu şi-a trecut în cont niciun turneu WTA de simplu, câştigând 11 competiţii ITF. Reprezentanta Germaniei a câştigat puţin peste 600.000 de dolari din tenis, în întreaga carieră.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă