11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: Două persoane suspectate că pregăteau un atentat sinucigaş la Ankara, arestate

Turcia: Două persoane suspectate că pregăteau un atentat sinucigaş la Ankara, arestate

Două persoane, suspectate că pregăteau un atentat sinucigaş în capitala Turciei, de Revelion, au fost arestate, miercuri, de poliţia turcă, informează Agerpres.

O oficialitate turcă a delcarat, sub rezerva anonimatului, pentru France Presse, că ei sunt bănuiţi că ar fi membri ai grupării Stat Islamic.

Suspecţii au fost reţinuţi miecuri dimineaţa la Mamak, un cartier muncitoresc al capitalei Ankara, a declarat o altă sursă oficială. Ei ar fi fost urmăriţi de forţele de poliţie de mai mult timp, potrivit presei turce.

Citeşte şi: Trei presupuşi membri ai SI, arestaţi în Turcia

Marţi, trei persoane au fost reţinute după ce au avut loc descinderi în districtul Mecidiyekoy din Istanbul. Bărbaţii sunt suspectaţi de legături cu gruparea SI.

Turcia se află în stare de alertă de la atentatul sinucigaș din 10 octombrie, din fața gării centrale din Ankara, soldat cu 103 morți și peste 500 de răniți. Autoritățile turce au indicat Statul Islamic drept principalul suspect de comiterea acestui atac, cel mai sângeros din istoria țării. După atacul de la începutul lunii octombrie, forțele de poliție și-au intensificat arestările în mediile jihadiste din Turcia.

 

 

Cele mai citite

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...

Crește numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice! Alin Alexuc și-a câștigat biletul pentru Paris

Numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 83, după ce luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut victorii pe linie...

Roberta Metsola apel către UE să-și respecte promisiunile de ajutor către Ucraina

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a invitat joi Uniunea Europeană să furnizeze ajutorul promis Ucrainei şi să-şi "intensifice" şi mai mult sprijinul său împotriva...
Ultima oră
Pe aceeași temă