27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialTurcia: Baza aeriană Incirlik, de unde SUA lansează atacuri contra Statului Islamic,...

Turcia: Baza aeriană Incirlik, de unde SUA lansează atacuri contra Statului Islamic, ÎNCHISĂ

Baza aeriană Incirlik a fost închisă, iar curentul a fost tăiat, transmite CNN. Autoritățile locale nu mai permit accesul în baza din Adana, conform Consulatului american în Turcia. 

Baza este reședința permanentă a Forțelor Aeriene turce și a unității SUA 39 Air Base Wing, care include aproximativ 1.500 de soldați și civili. De aici,forțele americane își lansează atacurile contra Statului Islamic. 

Citiți comunicatul autorităților americane aici: http://turkey.usembassy.gov/sm-071616.html.

 

Autoritățile turce susțin că au luat măsura de a închide și spațiul aerian în sudul țării, lucru care a dus la suspendarea operațiunilor americane contra Statului Islamic, conform unui oficial american, citat de CNN. Turcia a explicat măsura prin faptul că nu au încă controlul total asupra zonei și vor să se asigure că toate elementele de apărare se află în mâini pro-guvernamentale,după lovitura de stat de vineri noaptea. 

Până la ora difuzării acestei știri, nu se știe cât va rămâne închisă baza. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Lovitură de stat eșuată, în Turcia: 161 morți, peste 2.800 de militari, arestați. Erdogan, apel pentru ieșirea în stradă. Clericul Gulen, acuzat că ar fi orchestrat puciul. Baza aeriană Incirlik, închisă

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă