17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialTur nocturn la circa 30 de obiective din Capitală

Tur nocturn la circa 30 de obiective din Capitală

Un tur nocturn pietonal care include circa 30 de obiective istorice şi culturale din Capitală se va desfăşura între 20 şi 23 septembrie, cu ocazia Zilelor Bucureştiului 2010, care marchează împlinirea a 551 de ani de la prima atestare documentară a oraşului, potrivit unui comunicat.

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN invită bucureştenii să ia parte la un proiect special, realizat de voluntari, ce se va desfăşura în perioada 20 – 23 septembrie.

Proiectul se numeşte “Cu bastonul prin Bucureşti…” şi cuprinde un tur-ghidat pietonal nocturn, desfăşurat pe traseul Hanul lui Manuc – Ateneul Român, realizat în fiecare seară de patru ghizi-voluntari ai ARCEN. Aceştia vor povesti participanţilor istorii interesante ale voievozilor de la Curtea Veche, poveşti ale doamnelor din înalta societate, momente istorice petrecute pe străzile oraşului, viaţa unor personaje influente din Bucureşti, întâmplări comice petrecute pe Lipscani ori la Palatul Telefoanelor, dar şi poveşti de dragoste.

Indiferent de condiţiile meteo, turul ghidat se va desfăşura în zilele de 20, 21, 22 şi 23 septembrie, începând cu ora 19.00. Punctul de plecare va fi Hanul lui Manuc – Curtea Veche, iar cel final, Ateneul Român. Turul este oferit gratuit de voluntarii ARCEN şi durează două ore şi 15 minute.

În plus, în seara de 24 septembrie, de la ora 20.00, ARCEN invită bucureştenii la evenimentul “Seară de poveşti…d espre Bucureşti”, eveniment ce face parte dintr-un program de serate culturale numit “Ceai, biscuiţi, Cultura şi Normalitate”, care a început pe 5 mai 2010. Bucureştenii sunt aşteptaţi să se bucure de muzica anilor ’30 din Bucureştiul interbelic, să audă poveşti, secrete şi întâmplări ale bucureştenilor din toate timpurile. Serata este organizată de voluntarii ARCEN, iar intrarea este gratuită.

Proiectul “Cu bastonul prin Bucureşti…” desfăşurat sub sloganul “Descoperă oraşul pas cu pas!” se află la ediţia de toamnă, după ce, în perioada 24 iulie – 12 septembrie, voluntarii ARCEN au realizat acest tur la fiecare sfârşit de săptămână (sâmbăta şi duminica), la proiect participând circa 600 de persoane.

Cele mai citite

Soțul candidatei PSD la Primăria Izvoarele-Giurgiu, striptease și show pornografic în stradă

Lupta electorală pentru fotoliul de primar a atins cote greu de imaginat într-o comună din județul Giurgiu, unde soțul candidatei PSD a făcut,...

Sfaturi pentru a organiza o petrecere perfectă pentru copii

Organizarea unei petreceri de succes pentru copii poate fi o provocare, dar și o experiență extrem de plăcută. Fie că este vorba de aniversarea...

A venit verdictul din partea UEFA! Ce se întâmplă cu participarea Corvinului Hunedoara în cupele europene

Corvinul Hunedoara, câştigătoarea surpriză din acest sezon al Cupei României, va juca în cupele europene, după ce UEFA i-a acordat astăzi licența de participare. „UEFA...
Ultima oră
Pe aceeași temă