11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMihai Tudose nu vrea „eroii de peste noapte“ de la Protecția Consumatorilor....

Mihai Tudose nu vrea „eroii de peste noapte“ de la Protecția Consumatorilor. Controalele de la Constanța l-au nemulțumit pe premier, dar și pe afaceristul Mohammad Murad. Recent, Dragnea și Tudose au participat la inaugurarea unuia dintre hotelurile lui

Valul de controale ale Protecției Consumatorilor Constanța, soldat cu zeci de restaurante și hoteluri închise, a ajuns la urechile primului-ministru Mihai Tudose. Aflat pe litoral, acesta a afirmat că este de acord cu verificările efectuate cu bună credință, dar a subliniat că nu îi plac eroii care taie în carne vie.

„Atât timp cât aceste armate de oameni în control, în verificări, vor acţiona cu bună-credinţă şi pentru interesul cetăţeanului şi al turismului sunt perfect de acord. Nu îmi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii naţiei şi care taie în carne vie chiar şi acolo unde nu e cazul, neaplicând nici legislaţia în vigoare pe legea prevenţiei. Bineînţeles acolo unde sunt cazuri flagrante, cu alimente stricate, spaţiu de cazare de orice altceva numai de turist nu, evident că măsurile drastice se impun şi pot fi date şi ca exemplu”, a declarat Mihai Tudose.

Murad vrea știri pozitive

Acțiunile CJPC l-au deranjat foarte tare și pe unul dintre investitorii din turismul de pe litoral, Mohammad Murad. Acesta a inaugurat recent un hotel de cinci stele, iar la recepție au participat mai mulți politicieni, inclusiv premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea

„Controalele sunt o modă care văd că a dispărut, dar cu ultimele făcute de OPC nu sunt de acord. Ei controlează zece hoteluri, găsesc la un hotel nereguli, fac din asta mare tam-tam ca să arate şefilor că ei fac treabă, dar indirect ne fac imagine negativă. Normal ar fi dacă am fost la zece hoteluri, iar nouă sunt în regulă, pe comunicatul de presă să spună că cele nouă hoteluri sunt OK, dar unul nu este în regulă, încât presa să aibă ce spune, şi ştiri negative şi ştiri pozitive”, a declarat -Mohammad Murad.

În urma criticilor aduse, comisarul-șef adjunct al CJPC Constanța, Horia Constantinescu, a afirmat că ia în calcul demisia de onoare. „Lovitura de imagine primită de acest comisariat și automat de mine mă obligă la o analiză amănunțită a activității și o eventuală demisie de onoare”, a declarat acesta.


* 800 de acțiuni de control a efectuat pe litoral Protecția Consumatorului Constanța, care s-au terminat cu zeci de sancțiuni. O unitate de alimentație publică a primit o amendă-record de 90.000 de lei.


A amendat, s-au conformat

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, condus de la finele lui aprilie 2017 de Horia Constantinescu, membru PSD, a efectuat peste 800 de acțiuni de control în această perioadă. A închis hoteluri aparținând THR, de exemplu, dar și restaurante în care domnea o mizerie greu de descris, care nu apăruse în aceste două-trei luni. Amenzile date și încasate au fost de șapte ori mai mari, în mai 2017, față de mai 2016. Pentru acțiunile sale, Constantinescu a fost amenințat de cei cărora le-a închis unitățile.

„Ne-ai pus bine vara asta și lumânări multe vor arde pentru sănătatea ta…”, i-a transmis unul dintre ei. Altul și-a spart pahare în cap, ca să-i impresioneze pe comisari. „Este deja prea mult și ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să treacă firesc pe lângă noi, ci trebuie să atragă atenția că mâine un organ de control al statului poate fi reținut/sechestrat, poate chiar înjunghiat sau omorât doar pentru că își face datoria (…) în anul 2017?”, a afirmat Paul Anghel, director în ANPC.

Alți administratori de firmă amendați, inclusiv cei de la THR, au investit și au remediat, în câteva zile, problemele depistate de CJPC, fiind chiar felicitați de comisarul șef adjunct Horia Constantinescu, care a afirmată că acesta este rolul instituției.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă