29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialTudorel Toader se înclină în fața liderilor PSD: Au deplina abilitare legală...

Tudorel Toader se înclină în fața liderilor PSD: Au deplina abilitare legală să decidă remanierea mea ca ministru

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți, la sediul Ministerului, că liderii PSD au deplina abilitare legală să decidă înlocuirea lui din funcție, informează Agerpres.

Întrebat cum comentează declarațiile recente ale unor persoane din PSD care cer înlocuirea sa din funcția de ministru, Toader a răspuns: "Când la momentul de debut al investirii mele, când mi s-a propus să preiau Ministerul Justiției, dânșii au decis și astăzi, în mod firesc, potrivit competențelor, dânșii au deplina abilitare legală să decidă remanierea mea ca ministru al Justiției. Pentru că nu or să mă întrebe pe mine: 'Domnule ministru, vreți să vă remaniem sau nu?' ".

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat, luni, că va solicita în Comitetul Executiv Național al partidului revocarea din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader. Codrin Ștefănescu s-a arătat nemulțumit de lipsa de reacție a ministrului Justiției față de "abuzurile Direcției Naționale Anticorupție".

"Nu o să pot propune, de exemplu, aici, la BPN, dar la CEx-ul de săptămâna aceasta, de la sfârșit, de la Sucevița, cu siguranță eu voi propune revocarea ministrului. (…) Am spus-o clar. Este prea de tot ce se întâmplă și avem un ministru care nu intervine cu nimic din punct de vedere legal", a afirmat Codrin Ștefănescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă