18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialTrupele americane din Irak vor ajunge la 100.000 oameni peste un an

Trupele americane din Irak vor ajunge la 100.000 oameni peste un an

Ministrul american al Apararii Robert Gates a declarat, vineri, ca el spera ca prezenta soldatilor americani in Irak sa poata fi redusa pana la sfarsitul anului 2008 la 10 brigazi de lupta, adica la circa 100.000 de soldati.

 

“Sper ca generalul Petraeus, atunci cand va face bilantul sau in martie, sa poata sa spuna ca ritmul de reducere (a trupelor americane in Irak) sa poata continua in a doua jumatate a anului (2008), cu aceeasi viteza ca in timpul primei jumatati a anului”, a declarat Gates, vineri, intr-o conferinta de presa la Pentagon, monitorizata de agentiile internationale de presa, consultate de Rompres.

 

Ierarhia militara aproba unanim planul presedintelui George W. Bush asupra recomandarilor generalului David Petraeus pentru o reducere limitata de trupe in Irak, a dat asigurari printre altele ministrul american al apararii.

 

“Toti comandantii si consilierii presedintelui (Bush) sunt de acord cu ceea ce generalul Petraeus a recomandat si cu ce presedintele a aprobat”, a declarat Gates, in timpul conferintei de presa.

 

Reducerea de trupe in decembrie va fi debutul unei tranzitii militare americane in Irak unde prezenta pe termen lung a soldatilor americani reprezinta “o fractiune a dimensiunii de forte desfasurate astazi”, a adaugat Gates.

 

Presedintele american a anuntat, joi, ca valideaza propunerile generalului comandant al trupelor straine in Irak, David Petraeus, care, potrivit Pentagonului, vizeaza sa reduca contingentul cu cel putin 21.500 de oameni.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă