13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTriplă pentru Viitorul?

Triplă pentru Viitorul?

Finalul unui an de excepţie pentru juniorii de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi poate fi fabulos, dacă „cea mai bună generaţie din istoria recentă a fostbalului românesc”, aşa cum este catalogată grupa de juniori C, va învinge Steaua Bucureşti în cea de-a treia finală din trei posibile.

Până aici, drumul a fost mai degrabă uşor, cu meciuri câştigate pe linie poate şi datorită norocului de a evolua împotriva celui mai periculos adversar de la această vârstă pe teren propriu, în turneul semifinal găzduit de Ovidiu. Meciul cu Dinamo, a fost, de altfel, şi cel mai dificil, „câinii” beneficiind şi ei de o generaţie peste medie la această vârstă.

Pentru meciul de mâine, toate performanţele din trecut vor fi însă şterse cu buretele pentru că totul se decide într-o singură manşă. „Chiar dacă avem experienţa jocurilor decisive, şi suntem conştienţi de diferenţa de valoare existentă, trebuie să fim totuşi atenţi la acest joc. Este o singură partidă în care se poate întâmpla orice, dar nu vrem să punem presiune pe jucători. Avem cea mai bună generaţie din istoria recentă a fostbalului românesc, cu 14 internaţionali de juniori şi cu perla Ianis Hagi în teren, iar obiectivul nostru a fost deja depăşit. Sunt sigur că vom câştiga acest trofeu şi vom face tripla istorică la care visam din momentul apariţiei Academiei Hagi”, ne-a declarat preşedintele clubului constănţean Pavel Peniu.

Acesta îl vede pe juniorul Hagi călcând ferm pe urmele tatălui, calităţile de lider şi execuţiile amintind deja de marele internaţional. „Ianis este vârful generaţie şi spun asta fără teama de a greşi. Are şi un grup extraordinar lângă el care îi scoate şi mai mult în evidenţă calităţile native, dar şi munceşte foarte mult pentru echipă. Este fiul tatălui său, şi am mare încredere că va ajunge la fel de mare”, a completat Pavel Peniu.

De altfel, Hagi junior are aceleaşi atuuri pe care le-a avut tatăl său. E ambiţios, are tehnică şi are o echipă dispusă să muncească pentru orice minge şi, mai ales, conştientă că este valoroasă. Din acest motiv, meciul cu Steaua pare a fi o formalitate, mai ales după turneul aproape catastrofal făcut de militari la Cluj Napoca, acolo unde au fost aproape de eliminare după un 1-7 neaşteptat în ultima rundă.

Patru titluri pentru Constanţa?

Astăzi, o altă formaţie de juniori constăneană va pleca către Buftea pentru a-şi juca şansele într-un turneu dedicat fotbaliştilor juniori dar de altă categorie: A1. Portul Constanţa va întâlni mâine, de la ora 9.00, CS Universitatea Petroşani în semifinalele turneului dedicat echipelor sub 19 ani, iar în cazul în care se va califica în finală va juca împotriva învingătoareai dintre CS Ştei şi FC Junior Târgu Mureş.

 

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă