30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialTrei soldaţi americani, prezenţi în România la un exercițiu militar, au ajuns...

Trei soldaţi americani, prezenţi în România la un exercițiu militar, au ajuns la spital din cauza caniculei. Unul dintre ei a leşinat din cauza căldurii

Trei soldați americani prezenți în România au ajuns la Spitalul Râmnicu Vâlcea, acuzând probleme medicale din cauza caniculei. Doi dintre ei au fost transferaţi la Sibiu, iar cel de-al treilea la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a declarat corespondentului Mediafax că din cauza căldurii sufocante, dar şi a echipamentului militar foarte greu pe care îl poartă, cei trei soldaţi au avut nevoie, marţi seara, de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, pacienţii erau deshidrataţi, aveau stări de vomă şi acuzau dureri de cap, iar unul dintre ei a leşinat.

Doctorul Ponoran a spus că pentru unul dintre soldaţi a fost nevoie de analize computer tomograf, din acest motiv luându-se decizia ca cei trei să fie transferaţi la alte unităţi medicale.

El a adăugat că reprezentanţii Armatei SUA au inspectat spitalul anterior, declarându-se mulţumiţi de condiţiile găsite aici.

"La noi au venit trei militari, toţi având probleme medicale din cauza caniculei. Unui era cu hipoglicemie. Am decis să fie transferaţi la spitale din Sibiu şi Bucureşti pentru controale amănunţite. A fost nevoie şi de un tomograf. Ei au venit la noi acum două săptămâni să vadă condiţiile de aici şi au fost mulţumiţi", a declarat medicul Dan Ponoran.

În judeţul Vâlcea, sunt peste 2.500 de militari NATO care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17, găzduit de România. Este organizat un exerciţiu amplu de traversarea a râului Olt pe un pod plutitor.

Cele mai citite

Premierul Israelului se retrage din politică

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Parchetul European cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români, dintre care patru sunt funcționari publici. Această intenție este anunțată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă