11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialTrei secole de teamă: cele mai mari tragedii din istorie cauzate de...

Trei secole de teamă: cele mai mari tragedii din istorie cauzate de rechini

Tragedia care a avut loc în insulele Seychelles în luna august a acestui an, în care doi bărbaţi au fost ucişi de rechini, a adus în atenţia mass-media arhipelagul paradisiac. Ian Redmond a fost ucis în timpul lunii de miere sub ochii soţiei cu care se căsătorise cu nici două săptămâni în urmă. La începutul lunii august un turist francez îşi găsise sfârşitul în apele aceleiaşi plaje.

The Telegraph aminteşte într-un articol câteva dintre cele mai tragice atacuri ale rechinilor din ultimele trei secole:

Jersey Shore

Patru oameni au murit în 1916 pe coasta din New Jersey. Prima dintre victime a fost un bărbat de 25 de ani – Charles Vansant – care a sângerat până la moarte după ce un rechin i-a sfâşiat coapsa. Cinci zile mai târziu, Charles Bruder, în vârstă de 27 de ani a fost rupt în două în timp ce înota de-a lungul plajei Spring Lake. La nici şase zile după aceasta, un băieţel de 12 ani a fost prins de rechin când se juca în apă împreună cu câţiva prieteni. Unul dintre ceilalţi băieţi s-a aventurat să îl salveze, dar prădătorul i-a ucis pe amândoi. Un al cincilea atac a avut loc în aceeaşi săptămână dar bărbatul a supravieţuit.

Sharm el Sheikh

În decembrie 2010, în staţiunea egipteană Sharm el Sheikh, trei turişti ruşi si un ucrainean au fost răniţi grav în timp ce înotau în apropierea ţărmului. Plajele au fost redeschise la trei zile după ce doi rechini au fost prinşi. La doar 24 de ore după redeschiderea acestora, o femeie de origine germană a fost ucisă de un rechin în timp ce înota în golf. Experţii spun că acele atacuri erau fără precedent în zona şi s-au vehiculat zvonuri care spuneau că rechinul ar fi fost adus acolo de către Mohamed Abdel Fadil Shousha, guvernatorul Sinaiului de Sud, pentru a lovi industria turistică a Egiptului.

Nava de război USS Indianapolis

În iulie 1945 a avut loc un masacru în apele oceanului Pacific. O navă de război americană, USS Indianapolis pe care se aflau 900 de persoane, a fost tăiată în două de o torpilă japoneză. Patru zile mai târziu, când navele de salvare au reuşit să ajungă în apropierea epavei au găsit 579 de morţi, dintre care cei mai mulţi fuseseră devoraţi de rechini. Woody James, unul dintre cei 316 supravieţuitori a povestit ulterior că “rechinii erau peste tot, sute de rechini. Totul era cufundat în linişte şi din timp în timp auzeai câte un răcnet şi ştiai că cineva a fost prins de rechin.”

Shirley Ann Durdin

Shirley Ann Durdin făcea scufundări într-un golf australian când a fost atacată de un rechin alb. Femeia de 33 de ani a fost ucisă sub ochii îngroziţi ai soţului şi ai celor patru copii care au fost martori ai evenimentului. Până să ajungă salvamarii, din trupul femeii nu mai rămăsese nimic altceva decât un bust decapitat.

Pacific Coast 

În anul 1984, timp de două săptămâni rechinii au terorizat coasta americană a Pacificului. Omar Conger a fost prima dintre cele patru persoane care au murit atunci. Acesta, împreună cu un prieten se relaxau în apele oceanului, la înălţime mică cu câteva clipe înainte ca unul dintre ei să fie tras de un rechin alb sub apă. Rehm a încercat să îşi salveze prietenul, rechinul l-a abandonat pe Conger, dar acesta nu a rezistat până la ţărm.

Barry Wilson

Barry Wilson a fost un cântăreţ la tubă care se afla aproape de Lover’s Point, California cu prietenii în vara anului 1952. Tânărul de 17 ani a intrat în apă şi a început să înoate. Strigătul său i-a alarmat pe cei de pe mal. Când s-au întors spre el l-au văzut agitându/şi braţele pline de sânge în aer şi cerând ajutor. Cinci dintre prietenii săi au înotat să îl aducă înapoi, dar acesta a murit înainte să atingă tărmul.

Randall Fry

Randall Fry şi Cliff Zimmerman înotau în largul coastei Californiei în 2004 când un rechin s-a năpustit asupra primului dintre ei. Zimmerman a povestit că l-a pierdut pe Fry din vedere timp de o secundă, a auzit un fâşait puternic şi când s-a întors spre prietenul său acesta nu mai era. Înspăimântat, Cliff a înotat cât de repede a putut spre mal. Rămăşiţele trupului lui Fry au fost găsite în ziua următoare.

Rodney Fox

Rodney Fox a vea 13 ani în 1935 când un rechin alb l-a prins de mijloc si l-a tras în adânc. Rodney a reuşit să scape atacând ochii rechinului, dar bruta s-a întors şi l-a prins din nou. A reuşit să scape şi de această dată, dar l-a costat un brat. Rechinul a atacat şi a treia oară. Tânărul a fost salvat după ce rechinul i-a sfâşiat şi pieptul şi nimeni nu îi dădea nicio şansă de supravieţuire. Rodney a scăpat cu 360 de copci.

Brook Watson

Primul atac al unui rechin despre care se cunosc detalii a avut loc în 1749 când un marinar britanic, Brook Watson, care înota în portul Havana a fost sfâşiat de rechin. Colegii de echipaj care au fost martori ai tragicului eveniment l-au tras din apă şi i-au salvat viaţa. În ciuda faptului că şi-a pierdut un picior în urma atacului, Brook şi-a continuat viaţa şi a ajuns membru al parlamentului, după care a devenit primar al Londrei.

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...
Ultima oră
Pe aceeași temă