1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialTrei membri ETA, condamnaţi la câte 1.040 ani de închisoare fiecare

Trei membri ETA, condamnaţi la câte 1.040 ani de închisoare fiecare

Trei membri ETA au fost condamnaţi vineri la 1.040 de ani de închisoare fiecare, pentru participarea la atentatul comis pe 30 decembrie 2006 pe aeroportul din Madrid, soldat cu moartea a doi cetăţeni din Ecuador, incident care a afectat procesul de pace iniţiat de Guvern, relatează AFP monitorizată de Mediafax.

La modul practic, pedepsele privative de libertate sunt limitate la 40 de ani în Spania.

Tribunalul a stablit că cei trei sunt vinovaţi de “crime cu caracter terorist”, “tentativă de asasinare cu caracter terorist” şi comiterea unui atentat.

În afară de pedepsele privative de libertate, Audienţa Naţională i-a condamnat pe Mattin Sarasola, Igor Portu şi Mikel San Sebastian la plata unor daune cuprinse între 500.000 şi 700.000 de euro.

Doi imigranţi din Ecuador care dormeau în maşini au fost ucişi în explozia unui vehicul-capcană, pe 30 decembrie 2006, într-o parcare a aeroportului din Madrid.

Igor Portu şi Mattin Sarasola au fost arestaţi pe 9 ianuarie 2008, iar Mikel San Sebastian, pe 15 februarie 2008 la Saint-Jean-de-Luz, în sud-vestul Franţei.

Liderul militar al ETA, Garikoitz Aspiazu Rubina, arestat în 2008 în Franţa, va fi judecat ulterior pentru acest atentat.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă