19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialTrei membri ETA, condamnaţi la câte 1.040 ani de închisoare fiecare

Trei membri ETA, condamnaţi la câte 1.040 ani de închisoare fiecare

Trei membri ETA au fost condamnaţi vineri la 1.040 de ani de închisoare fiecare, pentru participarea la atentatul comis pe 30 decembrie 2006 pe aeroportul din Madrid, soldat cu moartea a doi cetăţeni din Ecuador, incident care a afectat procesul de pace iniţiat de Guvern, relatează AFP monitorizată de Mediafax.

La modul practic, pedepsele privative de libertate sunt limitate la 40 de ani în Spania.

Tribunalul a stablit că cei trei sunt vinovaţi de “crime cu caracter terorist”, “tentativă de asasinare cu caracter terorist” şi comiterea unui atentat.

În afară de pedepsele privative de libertate, Audienţa Naţională i-a condamnat pe Mattin Sarasola, Igor Portu şi Mikel San Sebastian la plata unor daune cuprinse între 500.000 şi 700.000 de euro.

Doi imigranţi din Ecuador care dormeau în maşini au fost ucişi în explozia unui vehicul-capcană, pe 30 decembrie 2006, într-o parcare a aeroportului din Madrid.

Igor Portu şi Mattin Sarasola au fost arestaţi pe 9 ianuarie 2008, iar Mikel San Sebastian, pe 15 februarie 2008 la Saint-Jean-de-Luz, în sud-vestul Franţei.

Liderul militar al ETA, Garikoitz Aspiazu Rubina, arestat în 2008 în Franţa, va fi judecat ulterior pentru acest atentat.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Toni Greblă, AEP: Aproximativ 100 de milioane de buletine de vot, tipărite şi distribuite pentru alegerile din 9 iunie

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat marţi că aproximativ 100 de milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă