17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialTransilvania va avea spital REGIONAL de urgență. Cât costă și cine PLĂTEȘTE

Transilvania va avea spital REGIONAL de urgență. Cât costă și cine PLĂTEȘTE

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că vor fi actualizate studiile de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Potrivit ministrului, proiectul se va realiza în trei ani, iar investiţia se ridică la circa 150 de milioane euro, informează Mediafax.

Nicolae Bănicioiu a spus că finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

“Acest spital se va face, au fost negociate fondurile europene, banii sunt în buget pe Programul Operaţional Regional. În două-trei săptămâni lansăm upgradarea de studii de fezabilitate la nivelul nevoilor anului 2015. Aceste studii au fost lansate mai demult, dar nu au mai fost puse în aplicare. Cât de curând se va da drumul la licitaţie şi cred că în 3 ani să fie finalizat, sper să nu fie contestaţii. Costurile investiţiei vor fi date de studiile de fezabilitate, în funcţie de numărul de paturi, dacă vor fi 800 sau 1.000 de paturi. Probabil va fi în jurul sumei de 150 de milioane de euro, la care se adaugă alţi bani pentru dotări şi echipamente, printr-un acord cu Banca Mondială”, a spus Bănicioiu.

Ministerul Sănătăţii va realiza trei spitale regionale de urgenţă – la Cluj, Craiova şi Iaşi.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi construit pe un teren de 15 hectare, în comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca.

Citește și: Directoarea din Ministerul Sănătății acuzată de MITĂ e arestată pe 30 de zile. Ce primea directoarea

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu: S-a decis creșterea salariului minim brut la 3700 de lei de la 1 iulie

Premierul Marcel Ciolacu anunță faptul că, în urma discuțiilor cu cei din Consiliul Național Tripartit, s-a decis creșterea salariului minim la 3700 de lei....

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...

Româncele și-au aflat adversarele de la Roland Garros

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu şi-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Astfel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă