12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, la Fundulea: Guvernul are o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului...

Traian Băsescu, la Fundulea: Guvernul are o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului român, anul acesta

Traian Băsescu: Anul trecut am avut un an agricol destul de prost. Anul acesta am avut o producţie foarte bună, însă agricultorii vor încasa cel mult cât au încasat anul trecut. Mi se pare strigător la cer.

Vă asigur de tot sprijinul meu, în agricultură, atât cât poate să facă un preşedinte.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: Traian Băsescu: În curând am putea importa mecanici pentru utilajele pe care le vrem în agricultură

Trebuie înfiinţate camerele agricole private.

După ce am văzut maşinile agricole de la Fundulea, din această primăvară, sunt de părere că, dacă nu schimbăm structura de învâţământ agricol, vom ajunge să importăm şi mecanici pentru utilajele acelea sofisticate. Nu este posibil să nu adaptezi sistemul de educaţie la nivelul maşinilor care le avem aicid. maşinăriile astea super computerizate trebuie înţelese.

MAI CITIŢI ŞI: Traian Băsescu: Avem export de subvenţie care SĂRĂCEŞTE agricultura

”Am venit să vă spun câteva lucruri care, cred eu, că sunt obiective majore. Putem să obţinem şi 6000 de kilograme la hectar, agricultorul român va rămâne sărac în continuare” a spus Traian Băsescu. Preşedintele a mai subliniat că trebuie realizată în anii următori o inversare a structurii agriculturii româneşti, lucru avut în vedere şi de strategia privind agricultura până în 2030, pe care Preşedinţia o va finaliza în curând.

 VĂ RECOMANDĂM ŞI : Victor Ponta: Băsescu se pregăteşte să ne saboteze

Trebuie să generăm un sector zootehnic care să ne permită să exportăm materie brută scumpă.

—-

Guvernul are o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului român, anul acesta.

Ori este proastă guvernare, ori ministrul agriculturii care trebuia să-l infomreze pe primul ministru a vrut să-i favorizeze pe cei din afară. Era previzibil că preţul de achiziţie ar fi pus sub presiune datorită producţiei la hectar obţinută.

Dacă Guvernul nu ar fi desfiinţat certificatele de depozit nu ar fi forţat agricultorii să vândă producţia acum şi să menţină preţuri mai mari în toamnă.

MAI CITIŢI ŞI: Băsescu: Este ori proastă guvernare, ori aranjament sau lucru în favoarea achizitorilor de producţie agricolă de anul acesta

Am văzut achiziţie de grâu cu 675 de lei pe tonă, ceea ce înseamnă cam 147 de euro pe tonă, vândută în  Egipt mult mai scump.

Îmi este cunoscută marea problemă a agricultorilor. Adică deşi avem o producţie foarte mare, agricultorii nu pot beneficia de certificate de depozit. Sunt obligaţi să vândă depozitele de grâu, în condiţiile în care nu multe firme străine care achiziţionează.

—-

Agricultura de succes în lume nu este lăsată strict pe umerii agricultorilor.

Acel raport al comisiei pentru agricultură se apropie de finalizare. Instituţia prezidenţială încearcă să fie implicată în găsirea de strategii pentru agricultura noastră.

 

Preşedintele României, Traian Băsescu, participă, miercuri, la “Ziua Cercetării Procera” (Fundulea, judeţul Călăraşi).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă