33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialTovarășul Fidel Castro a lăsat cu limbă de moarte să nu i...

Tovarășul Fidel Castro a lăsat cu limbă de moarte să nu i se ridice vreun monument. Raul Castro se declară hotărât să apere „patria și socialismul”

Președintele cubanez Raul Castro, fratele lui Fidel, care i-a succedat în funcție în 2006, s-a angajat să ducă mai departe „opera” lui El Lider Maximo, și să  apere patria și socialismul.

Totodată, Raul Castro a anunțat că, în conformitate cu dorința lui Fidel Castro, va depune în Adunarea Națională un proiect de lege care prevede ca niciun cult al personalității să nu fie întreținut în jurul numelui acestuia. „Fidel a insistat până în ultimele sale ore de viață ca numele său și figura sa să nu fie folosite niciodată pentru denumiri de instituții, piețe, parcuri, străzi sau alte locuri publice și să nu-i fie niciodată ridicate monumente, busturi, statui și alt forme similare de omagiere”, a declarat Raul Castro, în cadrul unei ceremonii de omagiere ținută în Piața Revoluției Antonio Maceo din „orașul eroic” Santiago de Cuba.

La ceremonia de comemorare au fost prezenți șefi de stat cu aceeași viziune strălucitoare despre valorile socialiste, dintre care se remarcă Nicolas Maduro, Venezuela, aflat și el într-un mare impas, neputând să-și mai hrănească poporul. Evo Morales (Bolivia), Denis Sassou Nguesso (Congo) și foștii președinți brazilieni Luiz Inacio Lula da Silva și Dilma Rousseff au fost de asemenea prezenți.

Cenușa lui Fidel Castro va fi depusă duminică în cimitirul Santa Ifigenia din Santiago de Cuba, lângă mausoleul eroului independenței cubaneze, Jose Marti, într-o ceremonie privată. După care se vor încheia cele nouă zile de doliu național.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

VIDEO. Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de...
Ultima oră
Pe aceeași temă