22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTopul celor mai mari gafe de portari din istoria Cupei Mondiale

Topul celor mai mari gafe de portari din istoria Cupei Mondiale

CM 2010 ne-a oferit ocazia să vedem câteva goluri ridicole primite de portari. Aceştia dau vina pe noua minge Jabulani, a cărei traiectorie este adesea imprevizibilă. Numai că istoria a arătat că portarii gafează indiferent de mingea cu care joacă. Iată cele mai celebre cinci gafe de portari din istoria Cupei Mondiale, în opinia cotidianului german Bil, consultat de Realitatea.net :

 

1. Robert Green (Anglia, CM 2010)

În meciul Anglia – SUA, scor 1-1, Robert Green şi-a îngropat echipa când a scăpat mingea în propria poartă, la scorul de 1-0.

 

2. Rene Higuita (Columbia, CM 1990)

Recunoscut pentru faptul că ieşea adesea din poartă pentru a fi al 12-lea jucător de câmp al echipei sale şi pentru giumbuşlucurile pe care deseori le făcea între buturi, Rene Higuita a şi comis-o uneori. Aşa s-a întâmplat în meciul dintre Columbia şi Camerun de la Copa del Mondo 1990, când a pierdut mingea la 30 de metri de poartă în faţa lui Roger Milla, care nu a avut nicio jenă să înscrie pentru 2-0.

 

 

3. David Seaman (Anglia, CM 2002)

Portarul englez a primit un gol imposibil de uitat de la Ronaldinho, care a înscris cu un lob din lovitură liberă de la 35 de metri, iar Brazilia a învins cu 2-1, trimiţând Anglia acasă.

 

 

4. Peter Bonetti (Anglia, CM 1970)

Meciul Germania – Anglia, scor 0-2 la pauză. În repriza secundă, Bonetti nu are reacţie la un şut al lui Beckenbauer, care reduce din diferenţă, iar apoi Germania câştigă cu 3-2.

 

 

 

5. Bert Williams (Anglia, CM 1950)

Anglia a pierdut cu 0-1 în faţa SUA după ce Williams nu a ieşit pe o centrare, permiţându-i lui Gaetjens să înscrie.

 

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă