13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTop trei cei mai mari şerpi

Top trei cei mai mari şerpi

Anaconda verde (9 m), Python reticulat (9 m) şi Python molurus (6 m) sunt printre cei mai mari şerpi din lume.

Anaconda verde este cel mai mare sarpe din lume dupa greutate (femelele adulte pot ajunge si la 200 kg) si grosime (peste 30 cm diametru), insa nu si dupa lungime. În media, aceşti şerpi ating 7 metri, dar au fost descoperite şi exemplare mai mari, de aproximativ 9 metri. Anaconda verde nu este un sarpe veninos, el îşi ucide prada prin sufocare, are un cap enorm cu 100 de dinţi cu ajutorul carora apuca prada, însă corpul său foarte musculos şi masiv este arma principala.

Pitonul detine recordul de cel mai lung sarpe din lume (pitonul reticulat – Python reticulatus) creste, in medie, pana la 6-7 metri, dar au fost descoperite exemplare de peste 10 metri. Insa nu toti pitonii sunt giganti, exista specii chiar sub un metru si foarte subtiri (pitonul copiilor – Antaresia childreni, creste pana la 90 cm si traieste 20-30 ani).

În perioada 27 octombrie – 18 noiembrie 2012, Liberty Center găzduieşte o expoziţie de reptile vii ce reuneşte zeci de specii diferite de şerpi şi şopârle, printre care temuţii boa constrictor, pitoni, cât şi cameleoni, iguane sau dragoni bărboşi.

Evenimentul se adresează atât copiilor, care vor afla informaţii despre comportamentul acestor reptile, modul în care se hrănesc sau trăiesc, cât şi adulţilor, care vor putea asista la demonstraţii live despre cum să procedezi cu un şarpe agresiv sau cum să previi atacuri periculoase.

Doritorii pot vizita gratuit terariile amplasate la primele două etaje ale centrului comercial şi au posibilitatea să interacţioneze cu reptilele prietenoase sau să facă poze. Speciile care se regăsesc în expoziţie includ: şerpi din specia boa, şerpi din specia python, şerpi de pin, şerpi regali, şerpi de porumb, dragoni bărboşi, cameleoni şi iguane.

În perioada 14-18 noiembrie pe pagina de Facebook a ziarului România liberă se desfăşoară un concurs la care puteţi câştiga un voucher de 200 de lei la magazinele din Liberty Center dacă răspundeţi corect la o întrebare despre reptile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă