11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTOP 5 ATP: Cele mai tari meciuri de tenis din 2014

TOP 5 ATP: Cele mai tari meciuri de tenis din 2014

Asociația Profesionistă de Tenis (ATP) a desemnat cele mai bune 5 meciuri din sezonul 2014. Partide cu răsturnări de situație, cu multe faze în care jucătorii și-au arătat clasa, spre deliciul publicului, acestea sunt cele mai captivante și mai reușite meciuri ale anului.

Primul loc, în viziuna celor de la ATP, este ocupat de o partidă 100% elvețiană, dintre Roger Federer, 2 ATP și Stansilas Wawrinka, 4 ATP. Meciul a avut loc la Turneul Campionilor de la Londra, în semifinalele competiției. Având în vedere că în precedentele două meciuri directe și-au împărțit câte o victorie, partida era cea mai așteptată din cadrul turneului. Federer s-a impus cu scorul de 4-6, 7-5, 7-6(6), după 2 ore și 48 de minute.

Un meci strâns încă de la început, partida a păstrat tot ce a fost mai bun la final. Federer s-a văzut în situația de a fi dominat de conaționalul său și a scos nu mai puțin de 4 mingi de meci în ultimul set, una dintre ocazii fiind ratată de Wawrinka la tie-break.

Meciul l-a solicitat atât de mult pe fostul lider mondială încât acesta s-a resimțit, după și nu a mai putut juca finala Turneului Campionilor, acolo unde ar fi trebuit să-l întâlnească pe Novak Djokovic, desemnat câștigător prin abandonul adversarului.

Vezi în galeria foto de mai sus care sunt celelalte meciuri din TOP 5

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă