15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialTone de păcură, în canalizarea mun. Constanţa şi în mare

Tone de păcură, în canalizarea mun. Constanţa şi în mare

Câteva tone de păcură au ajuns în sistemul de canalizare al municipiului Constanţa, în urma unei avarii la sistemul de alimentare cu păcură aparţinând CET Palas, ulterior o mare cantitate fiind deversată în apele Mării Negre, în acvatoriul portuar, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, Irina Oprea, în urma unei avarii la sistemul interior de alimentare cu păcură aparţinând CET Palas câteva tone de produs petrolier s-au scurs, miercuri după-amiază, în reţeaua de canalizare SC RAJA SA din zonă.

“Păcura deversată în reţeaua de canalizare a afectat funcţionarea staţiei de pompare ape uzate din zonă, SP0 şi a Staţiei de Epurare Constanţa Sud, motiv pentru care o mare parte din produsul petrolier a ajuns să fie deversat în mare, la nivelul danei 68”, a declarat Irina Oprea, care a mai precizat că angajaţii regiei au acţionat cu materiale absorbante pentru prevenirea poluării la nivelul staţiei de pompare şi de epurare Constanţa Sud.

Conform sursei citate, reprezentanţii RAJA Constanţa au informat Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) şi Garda de Mediu despre acest incident.

Responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, a declarat, joi, că specialiştii instituţiei au analizat situaţia şi urmează să asigure suportul logistic Comandamentului Naval Român, care va interveni pe mare pentru depoluare.

De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au intervenit imediat în zona afectată, urmând ca în cursul zilei de joi să înceapă şi o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de poluarea produsă.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă