19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialToate-s noi şi vechi sunt toate la Săgeata Năvodari

Toate-s noi şi vechi sunt toate la Săgeata Năvodari

Săgeata Năvodari a navigat o jumătate de tur în prima parte a clasamentului, dar ultimele rezultate şi evoluţii au tensionat atmosfera din jurul echipei. Neoficial, conducerea administrativă este foc şi pară pe jucători, iar un nou eşec, contra Oţelului, ar putea declanşa o veritabilă furtună.

Din interior, lucrurile nu par atât de grave, echipa la cinci puncte de primul loc retrgradant, fără probleme majore de lot şi cu cel puţin două meciuri „accesibile” în ultima treime de tur.

„Suntem ok, doar pretenţiile au crescut”

Pentru Tibor Selymes, experienţa Năvodari poate deveni o aventură. Apreciat pentru rezultate, antrenorul a devenit paratrăznet pentru prestaţii, majoritatea criticilor îndreptându-se chiar către el. Fără a se arăta îngrijorat de viitorul apropiat, tehnicianul a explicat oarecum rezultatele modeste din ultima perioadă, precizând că adevărata Săgeata Năvodari va putea fi văzută abia din primăvară.

„Este un moment dificil mai ales din cauza ultimelor prestaţii. Deşi eu am spus de la început că în meciuri cu Steaua, Petrolul, Pandurii, punctele obţinute sunt bonus, este normală o anumită nemulţumire. Cu Pandurii n-am arătat nimic, nici măcar ambiţie sau implicare, şi tot ce s-a spus despre acel meci, critic vorbind, este normal.

Cu Petrolul însă, aşa am desenat tactica primei reprize, conştienţi fiind că ploieştenii vor cădea după pauză. Vă spun cu mâna pe inimă că dacă în prima parte jucam cum am evoluat în a doua, cu liniile împinse către jumătatea lor, scorul lua proporţii din prima jumătate de oră, iar ocaziile ratate în partea a doua erau inutile. Dacă Ousmane (N’Doye) sau Mihai (Roman) marcau şi făceua 1-1, Petrolul nu mai marca cele două goluri din final.

Rezultatul negativ rămâne însă, şi depinde de noi să schimbăm imaginea, chiar dacă nimeni nu m-a întreat cum am reuşit să improvizez apărarea când eu am avut la dispoziţie un singur fundaş central de meserie”, ne-a spus antrenorul. Următoarele şase meciuri sunt, probabil, decisive pentru Săgeata. Programul permite destule „momente de inspiraţie”, şi, în cel mai optimist scenariu, Săgeata ar reveni în prima parte a clasamentului.

„Vom lua puncte, asta e clar. Jucăm cu Oţelul, Chiajna şi ceahlăul, echipe de la care putem şi trebuie să luăm măcar cinci puncte. Apoi putem scoate măcar un punct cu Dinamo, şi cu 18 puncte la finalul turului sunte, zic eu, pe calea cea bună. Abia în iarnă, când vor fi aduşi jucătorii pe care i-am solicitat, lucrurile se vor schimba şi pe partea de spectaculozitate. Lotul actual nu permite o rotire a jucătorilor şi orice accidentare poate da peste cap întreaga echipă”, ne-a explicat fostul internaţional.

LOT

Vin întăriri

Deşi a evitat să facă acuzaţii sau să dea nume de jucători, tehnicianul Săgeţii are în plan să aducă 4-5 jucători în pauza de iarnă. „Nu avem nevoie neapărat de titulari, dar este mare nevoie de jucători. Într-un fel, şi pretenţiile mai ridicate ne-au adus aici. Nici eu, şi nici conducerea nu dorim să ne luptăm la retrogradare, ci vrem performanţe, iar asta cere şi investiţii, atât salariale, cât şi ca transferuri.

Dacă la început de sezon toată lumea ar fi fost încântată cu linia de clasament actuală, acum se vrea şi spectacol, dar acest lot poate doar să lupte în tranşee şi să scoată puncte pentru îndeplinirea obiectivului. Este foarte greu să te compari cu echipe care îşi plătesc jucătorii cu 15.000 de euro la finalul ueni luni cu rezultate bune, şi care îşi permit transferuri de titulari cerţi”, explică Selymes.

 

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...

Marcel Ciolacu despre altercația dintre Florin Roman și Dan Vîlceanu: E de cascadorii râsului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în cadrul conferinței de presă de la Ankara, despre bătaia din Parlament între doi foști miniștri PNL, Florin...
Ultima oră
Pe aceeași temă