13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialToaleta de serviciu transformată în a doua baie

Toaleta de serviciu transformată în a doua baie

Transformarea WC-ului de serviciu în a doua baie a locuinţei este o soluţie la care apelează din ce în ce mai mulţi proprietari datorită beneficiilor pe care le aduce în planul confortului.

Soluţia se poate pune în operă cu cheltuieli reduse, numai că ea va necesita o regândire a amplasării obiectelor sanitare în spaţiul restrâns al acestei încăperi. De aici derivă şi necesitatea construirii unui sistem de instalaţii nou, care va urmări traseele impuse de noile poziţii ale obiectelor sanitare. Dacă structura zonei permite suplimentarea spaţială a încăperii, punerea în operă a soluţiei este cu atât mai uşoară.

De o astfel de facilitate a beneficiat şi toaleta de serviciu pe care o prezentăm aici. Spaţiul ei a putut fi suplimentat prin reamplasarea peretelui frontal cu 35 cm în interiorul vestibulului (foto 1).

Operaţiunea s-a făcut prin demolarea peretelui respectiv (a cărui structură din cărămizi BCA oricum era slăbită) şi prin reconstruirea lui în interiorul vestibulului cu ajutorul profilelor metalice şi a plăcilor din gips-carton. Deoarece a fost vorba de crearea unei zone de îmbăiere, au fost folosite plăci din gips-carton rezistente la umezeală. În procesul de reamplasare a peretelui frontal al toaletei de serviciu, coloana de instalaţii, care se afla în spaţiului vestibulului, a ajuns în interiorul noii băi. În consecinţă, ea a avut nevoie de o nouă mască. Aceasta a fost construită din acelaşi tip de plăci de gips-carton.

Plăcile în cauză au fost folosite şi la tavan. Finisajului îmbinărilor i s-a acordat o atenţie deosebită, pentru a se evita riscul infiltraţiior în aceste zone vulnerabile la vaporii de apă.

La începutul lucrărilor, pereţii au fost decopertaţi de vechile plăci cereamice cu care erau finisaţi în jumătatea inferioară.  Aceeaşi operaţie a fost aplicată şi pardoselii. Zona superioară a pereţilor a fost şi ea curăţată de vechiul finisaj.

Pereţii au fost tencuiţi, asigurându-se astfel o suprafaţă de bază de calitate pentru noile plăci ceramice. În acelaşi scop a fost turnat un strat de şapă pe pardoseală.

Noile instalaţii au fost realizate din polipropilenă, iar pereţii au fost placaţi pe întreaga lor suprafaţă cu faianţă porţelanată (foto 2).

Au fost montate o cabină de duş, un lavoar de mici dimensiuni şi un nou vas de toaletă (foto 3). 

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă