14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTineri magistrati din 11 tari, la Scoala de Vara de la Sovata

Tineri magistrati din 11 tari, la Scoala de Vara de la Sovata

In organizarea Ministerului Justitiei si in colaborare cu Initiativa Anticoruptie a Pactului de Stabilitate, 23 de magistrati din 11 tari din Sud-Estul Europei sunt invitati sa participe la Scoala de Vara a Tinerilor Magistrati de la Sovata, transmite Rompres.

La Scoala de Vara de la Sovata, care se deruleaza in perioada 7-13 iulie, participa magistrati din Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia.

Cursurile sunt sustinute de catre reprezentanti ai Misiunii Administrative Interimare a Organizatiei Natiunilor Unite in Kosovo (UNMIK), Initiativei de Cooperare Sud-Est Europeana (SECI), Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), Oficiului Natiunilor Unite pentru Stupefiante si Criminalitate Organizata (UNODC) si ai Initiativei Anticoruptie a Pactului de Stabilitate (SPAI).

Scopul acestei Scoli de Vara este punerea bazelor cooperarii regionale si bilaterale in domeniul judiciar, cresterea constiintei fata de standardele si cerintele Uniunii Europene si crearea unei retele informale intre tinerii magistrati din regiune, in vederea cooperarii la nivel regional si bilateral.

Organizatorii Scolii de Vara au anuntat ca este posibil ca, pe parcursul derularii cursurilor, la Sovata sa vina pentru cateva ore si Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă