12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTimis: Sapte persoane sunt ranite, dupa ce un tren de persoane a...

Timis: Sapte persoane sunt ranite, dupa ce un tren de persoane a lovit in plin un tir (VIDEO)

Un tren de calatori a lovit un tir, in judetul Timis. Accidentul a avut loc intre localitatile Sat Chinez si Hodoni. Sapte persoane au fost ranite. Soferul tirului are rani mai grave. El va fi supus unei interventii chirurgicale, anunta Realitatea TV.

Sapte persoane ranite in urma accidentului au ajuns la Spitalul Judetean din Timisoara si la Spitalul Municipal, patru dintre acestea fiind transportate cu ambulante SMURD, iar trei ajungand ulterior, cu masini personale.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Banat, Sindia Vaia, la Spitalul Judetean a fost dusa o singura persoana, respectiv soferul tirului, care este in stare mai grava, restul ranitilor ajungand la Spitalul Municipal Timisoara.

"Doar persoana mai grav ranita a fost transportata la Spitalul Judetean, restul ranitilor fiind transportati la Spitalul Municipal, la cererea celor de la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean. Patru dintre raniti au fost transportati cu ambulante, iar doi au ajuns la spital cu masini personale", a precizat Vaia, subliniind ca cei cinci navetisti din tren care au fost raniti au leziuni usoare, citat de Mediafax.

Reprezentantul ISU Banat a precizat ca in trenul implicat in accident se aflau 25 de navetisti.

Soferul tirului a fortat trecerea de cale ferata, iar tirul s-a rupt in doua din cauza impactului. Se fac investigatii pentru analizarea conditiilor in care s-a produs accidentul. Nu este primul accident de acest fel care se produce in acea zona.

Unul dintre cele doua vagoane a deraiat, iar pasagerii au fost preluati de microbuze pentru a ajunge la destinatie. In tren se aflau 25 de pasageri. La fata locului au ajuns opt ambulante, dintre care trei ale SMURD. Ranitii au fost transportati la Spitalul Judetean din Timisoara.

Vina ii apartine soferului de tir care nu a fost atent. Se pare ca acesta nu consumase alcool. Tirul venea de pe un drum privat, care nu este deschis circulatiei publice, astfel ca in zona nu se inregistreaza trafic rutier intens.

Calea ferata este blocata, iar echipele de interventie incearca sa elibereze intreaga zona cat mai repede.

Cele mai citite

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă