14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialTentative de fraudare a votului, reclamate la alegerile pentru Primăria Baia Mare

Tentative de fraudare a votului, reclamate la alegerile pentru Primăria Baia Mare

Mai multe incidente privind posibile tentative de fraudare a votului au fost reclamate în cadrul alegerilor de duminică pentru postul de primar al municipiului Baia Mare, Biroul Electoral Municipal şi Poliţia verificând sesizările primite, informează NewsIn.

Prezenţa la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare este scăzută, până la ora 18.00 votând doar 20,55% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente, adică doar 25.623 de alegători cu drept de vot.

Politiştii din Baia Mare, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare cercetează sesizările privind posibile tentative de fraudare a votului şi de mită electorală primite în cadrul procesului electoral.

Locuitorii din Baia Mare au fost chemaţi să-şi voteze noul primar al municipiului după ce fostul edil, Cristian Anghel, şi-a pierdut funcţia după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu, timp de aproape un an administraţia locală fiind condusă de fostul viceprimar Istvan Ludescher.

Fostul primar Cristian Anghel a votat la secţia nr. 18, însă el nu figura pe listele de alegători. Întrebat dacă are dreptul să candideze, fostul edil a răspuns: “N-am dreptul să candidez, de vot n-a spus niciodată nimeni nimic. Am acelaşi drept ca şi dumneavoastră”. “Eu nu forţez nota, dar cred că decizia pe care o am eu acasă nu se referă în niciun fel la dreptul de a alege”, a mai spus Cristian Anghel. Pentru a-şi putea exercita votul, fostul primar a fost înscris pe listele suplimentare.

Pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare s-au înscris şapte candidaţi – doi independenţi şi cinci reprezentanţi ai unor partide. Primul pe buletinul de vot este candidatul PDL, Mihai Pătraşcu, urmat de Cătălin Cherecheş (USL), Ciprian Vasile Cherecheş (PRM), Petru Tomoiagă (Partidul Verde), Doru Dăncuş (PNŢCD), Mircea Dolha (independent) şi Vasile Vlaşin (independent).

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă