11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTENIS ROMA: Novak Djokovic contra lui Andy Murray în Finala Mastersului de...

TENIS ROMA: Novak Djokovic contra lui Andy Murray în Finala Mastersului de la Roma

Novak Djokovic (1 ATP) a trecut peste dureri şi s-a calificat în finala turneului ATP de la Roma, de categorie Masters 1000. Sârbul l-a învins după trei seturi şi trei ore şi un minut de joc pe japonezul Kei Nishikori (6 ATP) cu 2-6, 6-4, 7-5.

Liderul mondial a pierdut primul set, în care a avut nevoie şi de un time-out medical după primul game, cu 2-6, însă a revenit şi s-a impus cu 6-4 în actul secund. Setul decisiv a fost dramatic şi s-a încheiat cu victoria lui "Nole", după un tie-break câştigat cu 7-5.

Novak Djokovic a trecut peste dureri şi s-a calificat în finala turneului ATP de la Roma, de categorie Masters 1000.Sârbul l-a învins după trei seturi şi trei ore şi un minut de joc pe japonezul Kei Nishikori(6 ATP). Liderul mondial a pierdut primul set, în care a avut nevoie şi de un time-out medical după primul game, cu 2-6, însă a revenit şi s-a impus cu 6-4 în actul secund.

Setul decisiv a fost dramatic şi s-a încheiat cu victoria lui "Nole", după un tie-break câştigat cu 7-5. Djokovic s-a impus deşi a reuşit şapte lovituri câştigătoare mai puţin decât niponul, 32 faţă de 39, iar raportul greşelilor neforţate a fost echilibrat, 34-34. Cei doi au fost egali şi la capitolele aşi şi duble greşeli.

A fost a patra victorie din tot atâtea dueluri în 2016 pentru Novak Djokovic în faţa asiaticului, pe care îl conduce cu 9-2 la dueluri câştigate.

Tenismanul sârb va juca în finală cu al treilea jucător al lumii, Andy Murray, pe care l-a învins de 23 de ori în 32 de confruntări şi de 12 ori în ultimele 13 dueluri directe.

Djokovic l-a învins deja pe scoţian în acest an în două finale, la Australian Open şi Madrid, şi se va afla pentru a 42-a oară în carieră în finala unui Masters.

"Nole" este de săptămâna trecută şi jucătorul cu cele mai multe trofee Masters 1000 din carieră, 29. În total, Djokovic ţinteşte al 65-lea trofeu ATP din carieră la a 91-a finală jucată.

Andy Murray adversarul lui Djokovic ajunge pentru prima oară în finală la Roma după ce l-a învins sâmbătă cu 6-2, 6-1 pe Lucas Pouille în mai puțin de o oră de joc. Scoțianul a fost mai degrabă deranjat de ploaia care a întrerupt la un moment dat partida decât de adversar.

Murray reușise un break pentru 3-1 și conducea cu 4-2 înainte ca intemperiile să-i trimită pe jucători la vestiare. Încă un break a fost apoi suficient pentru ca numărul 3 mondial să-și adjudece primul set.

Scenariul s-a repetat și în actul al doilea, și Murray și-a asigurat prezența în finala programată chiar în ziua în care va împlini 29 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă