30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTenis: Murray îl învinge pe Federer în finala de la Shanghai

Tenis: Murray îl învinge pe Federer în finala de la Shanghai

Scoţianul Andy Murray a câştigat turneul Masters de la Shanghai după ce l-a învins în finală, cu 6-3, 6-2, pe fostul număr unu mondial, elveţianul Roger Federer, informează BBC News.

Victoria marchează al doilea titlu obţinut de britanic anul acesta şi al şaselea său triumf la o competiţie Masters.

Andy Murray a făcut break în chiar primul game al întâlnirii şi apoi a combinat apărarea sa imaculată, salvând toate cele şase mingi de break ale elveţianului, cu o serie spectaculoasă de lovituri câştigătoare. A încheiat meciul într-o oră şi 25 de minute.

Britanicul îl mai învinsese pe Federer anul acesta în finala Masters-ului de la Toronto, iar cu această reuşită a dus scorul întâlnirilor directe cu Roger la 7-5 în favoarea sa, dovenind încă o dată că poate să contracareze jocul celui care a adunat nu mai puţin de 16 titluri de Grand Slem în carieră.

“A fost o săptămână extraordinară. Am jucat cel mai bun tenis al meu, în special în finală”, a declarat scoţianul după meci.

Roger Federer, al doilea în clasamentul ATP, şi-a lăudat învingătorul: “N-am putut să mă impun. Andy a evoluat foarte bine. Nu mi-a dat prea multe şanse şi m-a obligat să apelez la lovituri pretenţioase, care nu prea mi-au ieşit”.

 

 

Cele mai citite

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă