15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTEMPERATURI SCĂZUTE ŞI FURTUNI. Prognoza meteo pe trei zile

TEMPERATURI SCĂZUTE ŞI FURTUNI. Prognoza meteo pe trei zile

După săptămâni de caniculă, vom avea parte de temperaturi mai scăzute în acest sfârşit de săptămână. Vineri vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar în regiunile extracarpatice va fi şi instabilă. Regimul termic revine în preajma normelor climatologice pentru data din calendar – asta înseamnă maxime agreabile de la 23…24 de grade în nordul Moldovei, până la 32 de grade în sudul Olteniei, potrivit Realitatea.net.

Cerul se înnorează temporar în sudul şi estul ţării, dar până la căderea serii, averse cu tunete, fulgere si vânt intens se anunţă mai ales in Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali.

Bucureşti
Şi locuitorii Capitalei se vor bucura de o temperatură confortabilă, când se vor înregistra cel mult 28…29 de grade. Vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla de la slab până la moderat.

Munte
În zonele de munte norii se înmulţesc şi local în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în Carpaţii Occidentali vor fi averse şi descărcări electrice. Temperatura aerului va continua să scadă uşor. Weekendul se anunţă capricios la munte şi în răcire accentuată. Mai ales în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali cerul va prezenta înnorări temporar accentuate si pe arii extinse vor cădea averse bogate, care pot cumula la nivel izolat peste 40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în toate masivele.

Mare
O zi în general frumoasă la mare. Asta înseamnă soare, dar şi intervale în care cerul va avea înnorări şi îndeosebi după-amiază şi seara vor fi condiţii ca izolat să cadă averse însoţite şi de descărcări electrice. Temperatura aerului va fi de 27…29 de grade. Apa mării va avea o temperatura de 25…27 de grade. Sâmbătă o zi asemănătoare cu cea de astazi, dar cu ceva mai mulţi nori şi cresc şansele de ploaie, iar mercurul termometrelor se va opri la 28 de grade. În schimb duminică vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros, va ploua in averse, iar vantul va bate cu putere. In aceste conditii in aer se vor inregistra cel mult 24…25 de grade.

Regiuni
În regiunile din interiorul arcului carpatic o zi în general frumoasă cu valori termice normale pentru prima decadă a lunii August. Vor fi ploi de vară cu tunete şi fulgere după-amiază şi seara în zonele de munte. Mercurul termometrelor vor arata 29 de grade în Timişoara şi 26 de grade în Braşov.

După multe zile în care aerul a fost de nerespirat, atmosfera se răcoreşte şi în sudul ţării. Pentru această după-amiază doar izolat în zona de câmpie se vor mai depăşi 30 de grade: Drobeta Turnu Severin, Giurgiu şi Călăraşi. Cerul va fi variabil cu înnorări şi ploi scurte de vară cu tunete si fulgere mai ales după-amiază.

În Dobrogea, pe suprafeţe restrânse va ploua trecător. Temperatura aerului mai scăzută cu 2…3 grade decât ieri va fi de 29 de grade atât în Constanţa cât şi în Tulcea.

În Moldova, cerul va fi schimbător şi mai ales în zona montană şi subcarpatică vor cădea averse însoţite de fenomene electrice. Vor fi maxime de 29 de grade în Galati şi 23 de grade la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE
Sâmbătă vremea va deveni în general instabilă. În sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse va ploua în averse, se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prinde putere. Vor fi condiţii de grindină şi se pot cumula cantităţi de apă de peste 30 l/mp îndeosebi in zonele de munte. Maximele vor fi de la 21…22 de grade în nordul Moldovei si estul Transilvaniei, până la 29 de grade în Bărăgan şi Dobrogea.

În Capitală, va ploua în averse cu tunete, fulgere şi vânt sprinten. Maxima se opreşte până la 27…28 de grade apropiată de norma climatologică a datei.

Duminica vremea va deveni răcoroasă pentru data din calendar şi va fi instabilă. Cerul va fi mai mult noros în centrul, estul si sudul ţării unde pe arii extinse vor cădea averse însoţite de descărcări electrice si intensificări ale vântului. Izolat se vor cumula cantităţi importante de apă. Se vor înregistra maxime cu 6…8 grade mai mici faţă de normele climatologice de la 15 grade în nordul Moldovei, până la 25 de grade în Banat.

 Şi în Bucureşti ziua de duminica va fi răcoroasă. Cerul va fi acoperit de nori în cea mai mare parte a zilei, temporar va ploua şi trecător se vor semnala descărcări electrice. Astfel temperatura maxima va fi de numai 22…23 de grade (7…8 grade sub media climatologica).

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă