14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTEDxBucharest 2013: Conferinţa va reuni 20 de speakeri inspiraţionali

TEDxBucharest 2013: Conferinţa va reuni 20 de speakeri inspiraţionali

Jurnalistul Paul Radu, activista Yana Buhrer Tavanier şi schioarea Karina Hollekim fac parte dintre cei 20 de speakeri inspiraţionali, din ţară şi străinătate, care vor susţine prezentări la cea de-a cincea ediţie a conferinţei TEDxBucharest, ce va avea loc în data de 9 noiembrie, la Auditorium Pallady din Bucureşti.

Paul Radu este unul dintre cei mai premiaţi jurnalişti români de investigaţie. El a condus departamentul de investigaţie al Evenimentului Zilei şi a colaborat cu BBC News Night, ABC News 20/20, NBC şi CBS. Paul Radu este fondator al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţie, iar în prezent dezvoltă un proiect special de investigaţie, la nivel internaţional.

Câştigătoare a multiple premii şi distincţii, activista pentru drepturile omului Yana Buhrer Tavanier este, de asemenea, un jurnalist care depune eforturi considerabile pentru a demasca tratamentul inuman acordat copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi intelectuale şi de sănătate mintală din zona Balcanilor.

Karina Hollekim, schioare recunoscută şi temerară în sporturi extreme precum BASE jumping şi skydiving, are o poveste de viaţă incredibilă pe care o va împărtăşi în cadrul conferinţei TEDxBucharest.

Alţi speakeri TEDxBucharest sunt: George Popescu, co-fondator al start-up-ului Boston Technologies, unul din cele mai promiţătoare 500 start-up-uri din SUA conform revistei Inc., Simina Tănăsescu, specialist român recunoscut la nivelul U.E. în drept constituţional, Dragoş Dubina, student la psihologie devenit instructor de sporturi montane şi ghid naţional de turism, dar şi explorator ale unor tinuturi îndepărtate… dar şi alte persoane cu adevărat speciale.

„Anul acesta aşteptăm în jur de 800 de fani TEDx care vor asculta poveştile impresionante ale unor oameni deosebiţi. Ca şi anii trecuţi publicul care participă la conferinţele TEDx este format din oameni frumoşi, curioşi, care contribuie şi sunt implicaţi în comunitatea din care fac parte. Ei sunt interesaţi de exemple autentice de succes ale românilor sau de poveştile out-of-the-box ale invitaţilor internaţionali şi privesc TEDx ca pe un factor de schimbare”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

Fiecare dintre speakerii prezenţi la eveniment va ţine un discurs de maximum 18 minute, majoritatea acestor discursuri fiind susţinute in limba engleză. Toate prezentările din cadrul evenimentului vor fi preluate ulterior şi disponibile pe platforma video a evenimentelor TEDx, ce se desfăşoară în peste 60 de ţări anul acesta.

Înscrierile se pot face pe site-ul TEDx Bucharest (www.tedxbucharest.ro), până la data de 08 Noiembrie 2013, iar preţul unui bilet anul acesta este de 100 USD.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă