11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTecău, în coborâre

Tecău, în coborâre

Eliminarea încă din sferturile de finală la US Open a avut efecte negative în ierarhiile ATP pentru constănţeanul Horia Tecău. Acesta a coborât atât în clasamentul individual al jucătorilor de dublu, precum şi în cel al perechilor, unde figurează alături de suedezul Robert Lindstedt.

Cele 180 de puncte obţinute la turneul de peste ocean nu au fost suficiente pentru ca Tecău să îşi menţină locul 11 pe care îl ocupa înaintea US Open. Constănţeanul a coborât două locuri şi acum distanţa faţă de top 10 pare irecuperabilă până la finalul sezonului. Situaţia este un pic diferită în ierarhia perechilor.

Acolo, Tecău şi Lindstedt au coborât un singur loc, până pe şase. Poziţia le permite celor doi să spere la participarea la Turneul Campionilor de la final de an. Mai mult, dublul româno-suedez ar trebui să piardă avansul de peste o mie de puncte pe care îl are faţă de locul 9, ultima poziţie care nu califică ocupanta la Turneul Campionilor.

Cele peste o mie de puncte avans şi faptul că până la finalul sezonului nu mai sunt turnee importante îi fac pe Tecău şi Lindstedt virtual calificaţi la competiţia celor mai bune opt dubluri ale anului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă