19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialŢeapă de 2.000 de euro la o casă de schimb valutar

Ţeapă de 2.000 de euro la o casă de schimb valutar

O casieriţă a alertat poliţia că a fost păcălită cu 2.000 de euro de un individ. Femeia spune la casa de schimb valutar în care lucra, a venit un bărbat să schimbe 5.000 de euro în lei. După ce a numărat banii, femeia a constatat că din teanc lipsesc 50 de euro. Bărbatul a luat banii spunând că revine imediat cu suma completă.

Cum s-au desfăşurat lucrurile

Clientul a revenit, casiera a luat teancul de 5000 de euro de la bărbat şi, fără să-i mai numere aşa cum procedează cu orice sumă primită sau dată, i-a dat acestuia contravaloarea în lei.

Mult mai târziu, casiera de la casa de schimb valutar, a constatat – spune ea- că din teancul respectiv lipsesc 2.000 de Euro. Ea a alertat poliţia.

Comunicatul IJP Caraş Severin, spune că „în după-amiaza zilei de 22.07.2011, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi cetăţenii străini au înşelat o casieră de la o casă de schimb valutar din Oţelu Roşu cu 2.200 de Euro. Iniţial, cei doi s-au prezentat pentru schimbul valutar, însă casiera i-a refuzat pe motivul lipsei sumei de 50 de euro.

Ulterior, unul din cei doi i-a înmânat o altă sumă de valută susţinând că sunt 5.000 de euro. Casiera a primit valuta fără a o mai număra şi i-a dat suma de 20.850 lei, reprezentând contravaloarea în lei. Al doilea cetăţean a schimbat suma de 100 de euro, după care a plecat. Casiera a constatat că din suma de 5000 de Euro lipsesc 2.200 de euro. La scurt timp, poliţiştii au depistat unul din bărbaţi pe strada Ştefan cel Mare, acesta fiind M.M., în vârstă de 45 de ani.

Cel de-al doilea a fost depistat în trafic de către lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta este E.N., de 27 de ani, ambii fiind cetăţeni bulgari. Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru cercetări, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune” spune agentul Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Caraş-Severin.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă