30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialTargul International al varietatii porturilor si traditiilor

Targul International al varietatii porturilor si traditiilor

Sala de receptii a Palatului Parlamentului a fost ieri gazda celei de-a IV-a editii a Targului International organizat de “Lumina” Institutii de Invatamant, ocazie pentru elevii care invata la The International School of Bucharest sa sarbatoreasca diversitatea culturala. Asemenea editiilor precedente, targul a fost un moment excelent pentru o foarte frumoasa si colorata parada a costumelor specifice fiecareia dintre cele 35 de tari participante, completata de feluri de mancare traditionale, cultura si  obiceiuri.

Fiecare tara si-a organizat un stand in care, pe langa costume traditionale, vizitatorii puteau sa cumpere la preturi mai mult simbolice cateva bucate specifice respectivului popor. Si cum au participat reprezentanti din 35 de tari, Franta Germania, Italia, Ungaria, Cehia, Marea Britanie, SUA, Indonezia, Vietnam, Pakistan, Liban, India, Irak, Grecia, Spania, Turcia, Iordania, Nigeria, Polonia, Romania etc., oferta gastronomica a fost extrem de variata si interesanta. Pe langa prezentarea traditiilor, costumelor, mancarurilor traditionale etc., fiecare vizitator a avut ocazia sa afle chiar de la reprezentantii tarilor in cauza tot ceea ce ar fi mai interesant de vazut in tara respectiva, in cazul unei viitoare calatorii.

De mici, invatati sa-i respecte pe cei din jur

Ideea unui asemenea targ nu este intamplatoare, mai ales ca la “Lumina” invata copii din 42 de tari, deci o diversitate culturala extrem de mare si de la gradinita pana la clasa a XII-a.   
“Vrem sa-i invatam pe copii, chiar de mici, sa respecte traditia si cultura altor tari, sa vada ca exista si alte porturi, si alte feluri de mancare, alta religie. Cred ca astfel de activitati ar trebui facute la toate unitatile de invatamant, si inca din primii ani de scoala. Pe de alta parte, faptul ca bucatele fiecarei tari erau oferite de regula contra unui anumit pret are legatura cu ideea de donatii. Practic, elevii sunt invatati cum sa organizeze activitati caritabile, cum sa stranga fonduri pentru diverse cauze propuse. Fondurile stranse, care oricum nu sunt foarte mari, sunt directionate de parintii elevilor nostri catre diverse actiuni caritabile”, ne-a spus dna Veronica Jianu, consilier educativ la “Lumina” Institutii de Invatamant.
Reprezentantii tarii noastre, din pacate, la fiecare editie a International Fair tin “s-o dea in bara”. Pe langa faptul ca nu reusesc sa vina cu bucate care sa fie autentic romanesti, ajung sa foloseasca chiar nume straine pentru deserturi intalnite in toata lumea. Asa se face ca printre bucatele de la standul Romaniei putea fi vazuta si “apple pie”, o “originala” placinta cu mere.

Cele mai citite

VIDEO. Valeriu Iftime i-a decis soarta lui Bogdan Andone. Anunțul patronului de la FC Botoșani

Bogdan Andone, antrenorul care a reușit să o salveze in extremis de la retrogradare pe FC Botoșani, și-a prelungit contractul cu formația moldoveană pentru...

Marcel Ciolacu vrea reguli clare după cazul Coldea: „Fără consultanţă politică după ce părăsești funcția”

După cazul fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, care a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, premierul Marcel Ciolacu a declarat...

Ministerul Finanțelor va împrumuta peste 6 miliarde de lei în luna iunie

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6,2 miliarde de lei, la care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă