15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialTarg de schimburi subculturale la Paradis Garaj

Targ de schimburi subculturale la Paradis Garaj

» Cea de-a treia editie a Paradis Garaj, eveniment organizat de curatorul stefan Tiron si Claudiu Cobilanschi, va avea loc astazi si maine pe strada Batistei la nr. 20.

» "Organizam activitati de schimb, troc, comert liber, "contrabanda", rate, credit, leasing cu marfa clientului, pana la epuizarea tuturor stocurilor", anunta organizatorii.

SAMBATA, intre orele 16.00 si 22.00, si maine intre 10.00 si 14.00, in spatele hotelului Intercontinental, in dreptul bisericii Batistei, va avea loc a treia editie a targului Paradis Garag. Evenimentul este conceput in parte ca targ de obiecte diverse si artefacte subculturale si in parte ca un "garage sale" (vanzare de vechituri). "In urma curateniei de anul acesta, am ramas cu o canapea fara perna, doua imprimante si un scanner, un cuib de randunele din ipsos, o toarta de cana fara cana si o molie. si, pentru ca avem loc in garaj, va chemam si pe voi, cu «debaraua» voastra", invita organizatorii. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.
Indiferent de pregatire si de tema centrala selectata, oricine este invitat sa anunte, prezinte si share-uiasca ultimul album preferat, noua lui bicicleta, ultima ruina industriala fotografiata, ultimul roman de groaza citit, ultima descoperire de pe youtube, ultima captura de la talcioc, noua lui animatie in flash inca neterminata, Rahan-ul si Vaillant-ul gasit in pod etc.
Se pot face proiectii de filme, se poate da muzica din boxe de calculator, se pot tine prezentari, show&tell, lecture-uri si comunicari informale si se pot invita oameni din afara. Se poate dormi, in limita locurilor disponibile, se poate critica, sta jos si vorbi, se pot vinde si schimba bunuri gasite, subtilizate si primite in dar. Se pot copia memory stick/USB-uri, se pot aduce materiile informative rare, inclusiv reviste, carti, flyere si afise. Se pot prezenta ultimul proiect artistic nefinisat, ultimul film neterminat, ultima fotografie.
"Cunoastem cauzele proxime care duc la desertificarea urbana din centrul orasului", mai transmit organizatorii. "In ultima vreme chiriile din centru au atins cote astronomice, spatiile de cultura se inchid, galeriile dispar, lumea pleaca la Berlin. Spatiile comerciale troneaza cu mici exceptii, impulsionate doar de castiguri imediate. Pentru a face fata cazinourilor ne-am gandit sa pariem pe liberul schimb cultural. Inspirati de cluburile de noapte, am decis sa-i chemam pe toti cei care viseaza sa isi exhibe talentele si skill-urile. Este un spatiu de autoeducare si autoemancipare".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă