16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialTalent Cup - 2010

Talent Cup – 2010

Cel mai important turneu de fotbal amical ce a avut loc vreodată în România se dispută zilele acestea pe litoral. Talent Cup este o competiţie rezervată echipelor formate din fotbalişti născuţi după 1 ianuare 1993 şi aliniază la start trei nume mari ale fotbalului european. Turneul se bucură de participarea a trei dintre reprezentantele cele mai de seamă ale fotbalului continental, Real Madrid, FC Barcelona şi Galatasaray Istanbul. Acestora li se alătură echipa Academiei „Gheorghe Hagi”.

Înaintea demarării turneului, Gheorghe Hagi a ţinut o conferinţă de presă la care au fost prezenţi şi reprezentanţii cluburilor participante. Toată lumea s-a arătat încântată de organizare şi de condiţii şi s-a vorbit de o revenire în România şi în anii următori.

„Regele” a fost de asemenea încântat de faptul că a putut aduce la Constanţa trei dintre cele mai mari echipe ale lumii. „Sunt încântat că am putut organiza acest turneu la care participă echipa la care am jucat pentru prima oară în străinătate, Real Madrid, cea la care am jucat o perioadă destul de lungă, Barcelona şi Galatasaray, formaţia la care am jucat în ultimii cinci ani ai carierei mele. Le mulţumesc acestora că au răspuns la invitaţia mea şi sperăm să oferim un fotbal de bună calitate”, a spus Hagi. Turneul a debutat ieri cu primele două partide şi se joacă în sistem de grupă, fiecare meci jucându-se pe perioada a două reprize de câte 40 de minute. Turneul nu beneficiază de premii în bani, câştigătoarea urmând a primi doar un trofeu. De asemenea se vor acorda cupe şi pentru golgheterul turneului, pentru cel mai bun jucător şi cel mai bun portar. Meciurile se dispută pe Stadionul „Farul” din Constanţa şi au loc în fiecare zi de la ora 18.00 şi 20.00.

TRADIŢIE
Este doar prima ediţie

Toţi participanţii şi-au anunţat intenţia de a reveni la Constanţa şi pentru o a doua ediţie. „Ne încântă că am fost chemaţi să jucăm la acest turneu şi cu siguranţă ne dorim să venim în fiecare an şi să facem acest turneu unul de tradiţie”, a declarat Toni Solis, reprezentantul celor de la FC Barcelona. De asemenea, Anil Sarifakioglu a spus: „Suntem fericiţi să participăm la un turneu organizat de unul dintre cele mai mari nume ale fotbalului mondial. Sperăm să venim şi la anul”.

20 – de jucători ce vor evolua la Talent Cup au făcut sau fac parte din naţionalele de juniori ale Spaniei, Turciei şi României.

 

Cele mai citite

1 august devine Ziua naţională a Salvamont România

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă de instituire a Zilei Naționale a Salvamont România, care va fi sărbătorită în...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Ce este o stație de acumulator portabil și cum o poți folosi

Dacă ești pasionat de camping sau excursii în natură, cu siguranță vei considera achiziția unei stații de acumulator portabil o adevărată investiție. Chiar și...
Ultima oră
Pe aceeași temă