22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialTabere scolare, scoase la privatizare

Tabere scolare, scoase la privatizare

CLUJ-NAPOCA. O parte din taberele scolare vor fi privatizate, a anuntat, la Cluj-Napoca, secretarul de stat UDMR Karoly Borbely, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT). El a afirmat ca din cele 178 de tabere existente in Romania, anul trecut au functionat doar circa 50. Nici acestea nu au fost ocupate in intregime, deoarece tot mai multi parinti prefera sa isi trimita copiii in strainatate.
Presedintele ANT sustine ca vizeaza reabilitarea taberelor in trei etape. In prima dintre ele, cele mai rentabile astfel de unitati vor fi reabilitate din fondurile Autoritatii, astfel incat vor avea conditii similare celor din hotelurile de doua sau de trei stele. Anul acesta, ANT dispune de 80 de miliarde lei vechi pentru investitiile care vor fi pornite la cinci tabere.
In etapa a doua, unitatile cu o buna pozitionare, dar pentru care Autoritatea nu are bani sa le reabiliteze, vor fi date spre administrare unor investitori privati, iar in cea de-a treia etapa, cele care nu intra in planurile ANT vor fi oferite autoritatilor locale sau vor fi vandute. Noii proprietari nu vor putea schimba destinatia turistica a acestora.
Preturile taberelor reabilitate vor creste, dar nu semnificativ. Karoly Borbely a mai spus ca daca in prezent o noapte de cazare si trei mese costa circa 400.000 de lei, in noile tabere, pentru aceste servicii parintii copiilor vor plati circa 600.000 de lei. Unitatile nu vor fi deschise doar pentru elevi si studenti, ci si pentru alti tineri, care se pot caza in limita locurilor disponibile, dupa ce contacteaza directiile judetene de tineret.
ANT vrea, pe de alta parte, sa diversifice serviciile turistice oferite de aceste tabere si sa angajeze animatori. Autoritatile vor chiar sa colaboreze cu tinerii romani care lucreaza in perioada studentiei in unitati similare din SUA.

Cele mai citite

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă