14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialTabără: România nu are cum să treacă printr-o criză alimentară

Tabără: România nu are cum să treacă printr-o criză alimentară

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a afirmat, luni, la Senat, că România nu are cum să traverseze o criză alimentară, potrivit Mediafax. Ministrul a invocat potenţialul agricol al României pentru a-şi argumenta declaraţia, referindu-se la climat, la suprafaţa agricolă, la statistici şi la estimările pentru producţia din 2011.

El a afirmat că obiectivul Ministerului Agriculturii este să transforme România într-o ţară exportatoare de produse agricole, inclusiv bio, în condiţiile în care blocarea pieţei agricole de către mari producători precum Rusia oferă o bună oportunitate în acest sens.

De asemenea, Tabără a menţionat că ministerul lucrează la o strategie pentru crearea unei reţele de depozite în sistem privat atât pentru cereale, cât şi pentru legume şi fructe. Valeriu Tabără a făcut aceste declaraţii în cursul dezbaterii în Senat a moţiunii simple “Agricultura, falimentară, dar politizată”, iniţiată de 58 de senatori PSD şi PNL.

Moţiunea a fost respinsă, întrunind 65 de voturi “împotrivă”, 59 de voturi “pentru” şi o abţinere. Potrivit Regulamentului Senatului, pentru adoptare ar fi fost necesar votul favorabil al majorităţii senatorilor, adică 69 de voturi “pentru”.

În timpul dezbaterilor asupra moţiunii, senatorul PSD Petre Daea a susţinut că ministrul Valeriu Tabără ignoră pericolul unei crize alimentare, invocând potenţialul agricol al ţării şi uitând că realitatea este alta.

Cele mai citite

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă