5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialInundațiile din Asia au lăsat în urmă peste 100 de morți

Inundațiile din Asia au lăsat în urmă peste 100 de morți

Cele trei săptămâni de inundații din Pakistan au lăsat în urmă peste 100 de morți, în timp ce minim 47 de persoane au murit în Myanmar în urma unor ploi torenţiale, au anunţat duminică autorităţile din cele două ţări, potrivit Mediafax

Autoritatea Naţională pentru Managementul Dezastrelor a anunţat duminică faptul că viiturile au omorât 109 persoane, iar alte aproximativ 700.000 au fost afectate în PAKISTAN, relatează DPA.

Fluviul Indus, care izvorăşte din Munţii Himalaya şi se varsă în Marea Arabiei, s-a revărsat în mai multe zone în provincia Sindh (sud), a declarat Ghulam Rasool, şeful Departamentului meteorologic pakistanez. El a anunţat că va continua să plouă.

Aproximativ 350.000 de persoane au fost evacuate de pe malurile fluviului Indus în ultimele două zile, potrivit Autorităţii.

Aproape 400 de persoane au fost ucise, iar culturi vaste au fost distruse în inundaţiile care au avut loc anul trecut în timpul musonului, de la mijlocul lui iulie şi până la sfârşitul lui august.

Pe de altă parte, cel puţin 47 de persoane au murit, iar numeroase terenuri cultivate au fost devastate, au anunţat duminică oficiali guvernamentali din MYANMAR şi presa, citate de DPA.

Peste 200 de mii de hectare de teren agricol, în 12 dintre cele 15 state şi diviziuni administrative din întreaga ţară au fost grav afectate de inundaţii, după o săptămână de ploi torenţiale, a anunţat Ministerul Agriculturii din Myanmar.

Inundaţiile şi alunecările de teren au distrus peste 20.000 de case şi au afectat peste 200.000 de persoane în regiunile Sagaing şi Mandalay şi în statele Kachin şi Shan, scrie presa locală.

Însă Ko Ko Kyaw de la Crucea Roşie din Myanmar estimează că bilanţul morţilor este mult mai mare. “Aproape fiecare bucată din ţară este afectată de inundaţii”, a spus el.

Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a avertizat, de asemenea, că se aşteaptă ca bilanţul morţilor să crească.

Guvernul de la Naypyidaw a fost criticat pentru reacţia înceată şi neadecvată pe care a avut-o.

Pe de altă parte, cel puţin 20 de persoane au murit într-o alunecare de teren care a îngripat un întreg sat din statul Manipur, în INDIA scrie presa locală, citată de BBC.

În Myanmar, patru regiuni vestice au fost declarate zone de dezastru, afectate de rafale de vânt, ploi şi de ciclonul Komen. În Vietnam au murit cel puţin 17 persoane.

De asemenea, în vestul Nepalului, aproximativ 30 de persoane au murit, într-o alunecare de teren declanşată de ploi torenţiale

 

Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă