15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: Nicolas Sarkozy şi David Cameron ar urma să efectueze joi o...

Surse: Nicolas Sarkozy şi David Cameron ar urma să efectueze joi o vizită în Libia

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi premierul britanic, David Cameron, preconizează să meargă joi în Libia,  anunţă Mediafax, care citează AFP.

Această vizită, evocată de presa franceză, a fost pregătită prin trimiterea a circa 160 de poliţişti francezi la Tripoli, pentru o misiune de “securizare”, potrivit unor surse din poliţie.

Principiul acestei deplasări a fost confirmat fără alte detalii de surse apropiate noii puteri libiene.

Poliţiştii francezi trebuie să participe la o misiune de “securizare în vederea unei deplasări în zonă” a preşedintelui, au declarat surse din poliţie, confirmând parţial o informaţie de pe site-ul săptămânalului Marianne.

Pentru misiunea de securizare, două zboruri distincte sunt prevăzute să plece din Franţa miercuri seara, poliţiştii primind ordine să poarte haine civile, să nu deţină aparate de fotografiat sau telefoane mobile, dar să aibă veste antiglonţ.

Revenirea este prevăzută vineri, iar poliţiştii vor avea misiunea să securizeze un hotel, un spital şi un al treilea punct de trecere din Tripoli.

O misiune echivalentă a acestor poliţişti la Benghazi nu este exclusă de aceste surse.

Potrivit mai multor surse, filosoful şi scriitorul francez Bernard-Henri Levy, foarte apropiat de Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) libian, urmează să facă parte din delegaţie.

Cele mai citite

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă