11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSurse: Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu vor fi propunerile premierului Victor...

Surse: Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu vor fi propunerile premierului Victor Ponta la şefia DNA şi Parchetului General

Procurorii Tiberiu Niţu – la Parchetul General, şi Laura Codruţa Kovesi – la DNA, acestea sunt opţiunile premierului Victor Ponta pentru şefia parchetelor, însă o decizie finală va fi luată împreună cu preşedintele Traian Băsescu, spun surse judiciare citate de HotNews.ro. “Nu susţin pe nimeni până nu vorbesc cu CSM şi cu preşedintele Băsescu”, a precizat premierul Ponta.
 
Tiberiu Niţu a mai fost propus la şefia Parchetului General de către fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru. El a primit aviz negativ de la CSM, iar preşedintele Traian Băsescu a respins propunerea, argumentând astfel decizia: “Motivaţia principală care a stat la bază deciziei domnului preşedinte Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie”. Tiberiu Niţu trece drept un apropiat al premierului Ponta, fiind colegi de an la Facultatea de Drept.
 
Potrivit surselor citate, e greu de crezut totuşi că Băsescu îl va accepta pe Niţu. Pe de altă parte, nici Kovesi nu pare o propunere cu şanse. Ea a fost numită recent în funcţia de înalt reprezentant al României pe lângă Comisia Europeană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă