15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialSurprize, surprize

Surprize, surprize

Prima zi a manşei retur a play-off-ului Ligii Campionilor s-a încheiat cu două surprize de proporţii. FC Sevilla şi Anderlecht Bruxelles au fost eliminate din competiţie.

Mai întâi formaţia portugheză Sporting Braga, aflată la prima sa prezenţă în preliminarii, s-a impus cu un uluitor 4-3 în faţa FC Sevilla, în deplasare. Pornită ca outsider, Braga a reuşit o victorie mare în retur, la Sevilla, graţie jocului extraordinar al brazilianului Lima, care, după ce conaţionalul său Matheus a deschis scorul (’31), a încris nu mai puţin de trei goluri (’58, ’85, ’90).  FC Sevilla, câştigătoare a Cupei UEFA în 2006 şi 2007, iar în ultimii ani una dintre obişnuitele grupelor LC, n-a putut să marcheze decât de trei ori, prin Luis Fabiano (’60), Navas (’84) şi Kanoute (’90+1), şi a alergat aproape pe tot parcursul întâlnirii după egalare. Astfel, cu cele două victorii, cea de pe teren propriu cu 1-0 şi cea din deplasare, formaţia portugheză s-a calificat în premieră în grupele Ligii Campionilor.

A doua mare surpriză a fost eliminarea belgienilor de la Anderlecht Bruxelles. Aceştia  au pierdut pe teren propriu în faţa sârbilor de la Partizan Belgrad, cu 2-3 după loviturile de departajare, şi au ratat calificarea în grupele competiţiei. Vedeta sârbilor a fost Cleo, care a înregistrat dubla, după ce a deschis scorul (’15), el reuşind să mai înscrie o dată în minutul 53. De cealaltă parte, ambele goluri au fost înscrise în repriza secundă de Lukaku (’64) şi  Gillet (’71), acesta din urmă stabilind şi scorul la finalul celor 90 de minute (2-2). În tur, la Partizan, scorul fusese tot 2-2, dar înfrângerea suferită acasă după lovituri de la 11 m a trimis Anderlecht în grupele Ligii Europa.

În celelalte partide s-au înregistrat rezultate previzibile. FC Basel (Elveţia) s-a califcat în grupe după victoriile de pe teren propriu, cu 1-0, şi din deplasare, cu 3-0 (marcatori Streller ’74, Frei ’80, ’87), în faţa  Şerif Tiraspol (Moldova). Hapoel Tel Aviv (Israel) a remizat, 1-1, în retur la Red Bull Salzburg (Austria) – marcatori Zahavi ’90 / Douglas ’42 (autogol) – şi merge mai departe după victoria cu  3-2 din tur.

Nemţii de la Werder Bremen au pierdut în retur cu 2-3 acasă la italienii de la Sampdoria Genova, dar s-au calificat în faza următoare a LC graţie succesului, 3-1, de pe teren propriu.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă