13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSurprize la constituirea Consiliului Local Năvodari

Surprize la constituirea Consiliului Local Năvodari

Trei dintre cei care au primit voturile cetăţenilor oraşului nu le-au primit şi pe cele ale consilierilor locali.

 

În cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local Năvodari, preşedintele Comisiei de validare a consilierilor, Liviu Stan (PSD) a precizat că este amânată validarea mandatului consilierului Iurin Pancencu (PNL), fost candidat la fotoliul de primar al oraşului Năvodari.

„Propunem amânarea numitului Pancencu Iurin din mai multe motive. În urma sesizării mai multor cetăţeni ai oraşului Năvodari, cum că acesta nu locuieşte la adresa din buletin unde are declarat domiciliul, s-au făcut mai multe adrese către organele abilitate, respectiv poliţia oraşului Năvodari, poliţia judeţeană, parchetul de pe lângă judecătoria Constanţa şi propunem amânarea numitului Pancencu Iurin până la definitivarea anchetei de către aceste organe”, a precizat Liviu Stan.

Acesta a spus că propunerea comisiei al cărei preşedinte a fost ales este de invalidare a mandatului de consilier al lui Tudorel Calapod (PDL), fost primar (2004-2008) şi fost candidat pentru această funcţie (2012).

Motivul îl constituie, conform spuselor aceluiaşi Liviu Stan, rezoluţia de începere a urmăririi penale a DNA din noiembrie 2011. Decizia comisiei a fost aprobată de consilierii locali, la ieşirea din sala de şedinţe Tudorel Calapod declarând că hotărârea va fi contestată în instanţă.

„În acea rezoluţie la care faceţi referire vă garantez că n-are nicio legătură cu validarea mandatului de consilier. În acea rezoluţie este invocat şi domnul Surdu Marian (consilier PSD, validat în funcţie – n.red.) şi văd că l-aţi validat. Este o cercetare aşa cum sunt foarte multe alte dosare şi pentru actualul primar şi pentru foştii primari. Eu vă garantez că vom contesta şi vom da în instanţă această chestiune”, a spus Calapod.

În locul acestuia în funcţia de consilier local a fost validat următorul de pe lista PDL, Bogdan Boaşcă. Totodată, la validarea prin vot a consilierilor locali, Valentin Emanuel Tucan (PNL) nu a primit numărul necesar de voturi pentru a fi validat.  Florin Chelaru a fost reconfirmat în funcţia de viceprimar. 

Primar cu biciu-n mână

Referitor la cel de-al doilea mandat de primar al oraşului Năvodari pentru care a depus ieri jurământul, Nicolae Matei a precizat că a preluat oraşul într-o situaţie financiară şi administrativă mai bună ca în anul 2008. „O să mă comport în acest mandat aşa cum am făcut-o şi-n vechiul mandat, aşa cum o făcea Sf. Nicolae: într-o mână voi avea darurile pentru populaţia oraşului Năvodari şi-n cealaltă voi ţine întotdeauana biciul pentru cei care se opun proiectelor de dezvoltare a oraşului Năvodari, indiferent de ce nume poartă şi de ce funcţie are”, a precizat Nicolae Matei.

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă