14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSurpriză de proporţii în derby-ul Constanţei

Surpriză de proporţii în derby-ul Constanţei

Farul a reuşit să câştige al treilea meci al stagiunii chiar pe terenul rivalei locale Săgeata Năvodari, o echipă care se luptă pentru promovare.

 

Microbiştii constănţeni se aşteptau să aibă parte de un adevărat recital al năvodărenilor în partida cu Farul. Surpriza mare a fost că s-a întâmplat tocmai pe dos. Marinarii au reuşit să câştige cu scorul de 5-2, un rezultat de neimaginat înaintea disputei.

Oaspeţii au început mai bine partida şi, puţin după mijlocul primei reprize, au reuşit să marcheze două goluri într-un interval de 3 minute. Chiţu în minutul 24 şi Sergiu Popescu în minutul 27 au fost cei care au stabilit scorul pauzei. Coşmarul gazdelor a continuat şi după pauză, Farul marcând încă 3 goluri, unul mai frumos ca altul. Mai întâi a ieşit la rampă Berti Nicola, care a reuşit dubla în minutele 50 şi 65, cu un şut din marginea careului şi apoi un lob din suprafaţa de pedeapsă. Săgeata a reuşit să reducă din diferenţă prin noul intrat Pecarov în minutul 74, cu un şut din colţul careului mic. Golul cinci al Farului a venit în minutul 81, printr-un alt nou intrat, Coteanu reuşind să-l învingă pe Viciu cu un şut direct în vinclul porţii din afara careului de 16 metri. În minutul 87, acelaşi Pecarov a bifat dubla şi a stabilit rezultatul final la 2-5.

La finalul jocului, tehnicianul gazdelor, Aurel Şunda, a declarat că rezultatul este unul normal în condiţiile în care jucătorii săi sunt “blocaţi psihic şi bulversaţi”. Omologul său din tabăra Farului, Alin Artimon, a declarat: “Păcat că această victorie vine abia la sfârşit de tur. Sunt trei puncte importante şi un joc care ne dă încredere pentru viitor. Din păcate, rămânem pe ultimul loc, cu nouă puncte”.

Farul încheie prima parte a stagiunii cu doar 9 puncte (trei victorii în 12 partide) bilanţ ce îi situează pe marinari pe ultimul loc. De partea cealaltă, Săgeata ar fi putut urca pe primul loc în cazul unei victorii concludente, în schimb, în urma înfrângerii, a ajuns tocmai pe locul 6.

Viitorul a pierdut la Braşov

Echipa constănţeană de fotbal care evoluează la cel mai înalt nivel, Viitorul Constanţa, a început returul cu stângul. Gruparea patronată de Gheorghe Hagi a disputat primul joc al returului pe terenul celor de la FC Braşov, de unde au plecat învinşi, scor 1-3. Viitorul a deschis scorul prin Chiţu, dar gazdele au revenit şi au preluat conducerea print-o lovitură de la 11 metri. În minutele de final, Viitorul putea egala, dar mingea trimisă de Iancu de la 30 de metri a lovit bara. La faza imediat următoare, gazdele au stabilit rezultatul final, scor 3-1.

 

 

 

9

 

puncte a acumulat Farul în prima jumătate a campionatului şi este pe ultimul loc al ierarhiei
Ligii a II-a.

 

 

 

Sorin Chiţu a deschis scorul, pentru Farul, în surpriza de la Năvodari

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă