14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialSuceava: Douã tone de zahăr de contrabandă confiscate, în trafic, de poliţişti

Suceava: Douã tone de zahăr de contrabandă confiscate, în trafic, de poliţişti

Poliţiştii suceveni au confiscat, sâmbătă, două tone de zahăr de contrabandă dintr-un autoturism ce se deplasa pe DN2 dinspre Suceava spre Fălticeni, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic, pe DN2, un autoturism ce se deplasa dinspre Suceava spre Fălticeni, condus de G. Cristian din municipiul Dorohoi. Pe scaunul din dreapta în autoturism se afla M. Daniel, de 38 de ani, din aceiaşi localitate, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Cornu Luncii – Suceava. În autoturism era transportată o cantitate importantă de zahăr vrac, ambalat în saci de rafie a 50 de kilograme fiecare.

Verificările au fost preluate de către poliţiştii de investigare a fraudelor, stabilindu-se că în maşină se afla cantitatea totală de 2.000 kilograme de zahăr vrac pentru care M. Daniel a prezentat o factură fiscală cu evidenţierea cumpărătorului, societatea comercială din comuna Cornu Luncii, şi a furnizorului, respectiv o firmă din judeţul Bacău.

Din verificările făcute de poliţişti, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul IPJ Bacău, s-a constatat că respectiva cantitate de zahăr nu corespunde declaraţiilor şi elementelor înscrise în actele fiscale de evidenţiere. Având în vedere neconcordanţa dintre marfa transportată şi cea din facturile emise de furnizor, s-a luat măsura confiscării cantităţii de 2.000 kilograme de zahăr, în valoare de 8.184 lei, precum şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale pentru societatea din Cornu Luncii în valoare de 6.000 lei.

Poliţiştii continuă verificările pentru a se stabili cu exactitate provenienţa mărfii confiscate şi condiţiile de achiziţie.

Cele mai citite

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă