16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSuceava: 20.000 de pachete cu ţigări, confiscate într-o singură zi

Suceava: 20.000 de pachete cu ţigări, confiscate într-o singură zi

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii au găsit în trei autoturisme înmatriculate în străinătate, aproape 20.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de peste 190.000 lei n pe raza comunei Şcheia au fost identificate într-o maşină ce se deplasa spre Gura Humorului, nu mai puţin de 14.990 pachete ţigări n restul de 5.000 de pachete au fost descoperite în două automobile ce circulau pe raza oraşului Solca şi respectiv în interiorul municipiului Câmpulung.

O cantitate impresionantă de ţigări a fost găsită zilele trecute de poliţişti în trei automobile ce se deplasau pe raza judeţului Suceava. În acest sens, aproape 15.000 de pachete au fost identificate în noaptea de miercuri spre joi, într-o maşină cu numere de înmatriculare străine ce circula pe raza comunei Şcheia.

„La ora 00.30, agenţii Poliţiei Comunale Şcheia, în timp ce executau serviciul de patrulare pe DN 17, pe raza comunei, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa din direcţia Gura Humorului spre Suceava”, se arată într-un comunicat trimis de IPJ Suceava.

După ce conducătorul autoturismului a fost legitimat în persoana lui Constantin Florin Pruteanu de 33 ani, din municipiul Rădăuţi, acestuia i s-a cerut să deschidă uşa laterală a autoturismului. Astfel, în interiorul maşinii s-a găsit cantitatea de 14.990 pachete ţigări, cu banderole fiscale Ucraina, în valoare de circa 149.900 lei, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei. De asemenea, conducătorul auto, Constantin Florin Pruteanu, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, luându-se măsura reţinerii, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Tot miercuri, în jurul orei 18.30, pe strada Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria au fost descoperite pe bancheta din spate 1.000 pachete ţigarete. La volanul autoturismului marca Mercedes a fost identificat Constantin Cucerca de 22 ani, din comuna Putna. „În urma controlului autovehiculului, pe bancheta din spate, au fost găsite două baxuri din carton în care erau 1.000 pachete ţigări, având timbru de Ucraina, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă”, potrivit comunicatului IPJ Suceava. ţigările, în valoare de 6.618 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările efectuându-se faţă de Constantin Cucerca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”.

De asemenea, amintim că miercuri dimineaţă au mai fost conficate 4.000 pachete ţigări dintr-un autoturism marca Volkswagen Passat ce se deplasa pe ruta Marginea – Solca. Astfel, la ora 10.40, cadrele Poliţiei oraşului Solca au identificat în trafic la intersecţia DN 2E cu DN 2K, pe raza oraşului Solca, un autoturism înmatriculat în Anglia, care se deplasa pe direcţia Marginea-Solca şi care, la vederea echipajului de poliţie, a mărit viteza de deplasare. În cele din urmă, autoturismul cu pricina a fost ajuns din urmă şi a fost somat să oprească. Şoferul a fost apoi identificat în persoana lui Ovidiu Bucur de 26 ani, din municipiul Rădăuţi. „Procedând la controlul interiorului autoturismului, au fost identificate în portbagaj un număr de 4.000 pachete ţigarete Doina, în valoare de 36.000 lei, de provenienţă Republica Moldova, pentru care conducătorul auto nu deţinea acte de provenienţă”, se menţionează în comunicatul IPJ. Deşi Ovidiu Bucur a negat cele întâmplate, declarând că de fapt maşina nu ar fi a lui, ci a unei persoane din Neamţ, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului. Totodată, şoferului contrabandist i s-a întocmit dosar penal şi a fost reţinut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

În contextul acestor capturi impresionante de ţigări de contrabandă, realizate din ce în ce mai des pe raza judeţului Suceava, se ridică un mare semn de întrebare şi anume cum au reuşit respectivii indivizi să treacă frontiera şi să pătrundă nestingheriţi pe teritoriul ţării.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă