11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSub semnul întrebării

Sub semnul întrebării

Fotbaliştii de la FC Farul riscă încă o dată să nu fie programaţi în etapa din weekend, din cauza problemelor financiare.

Mai sunt de disputat patru etape din actualul sezon al eşalonului secund. FC Farul se confruntă în continuare cu probleme financiare şi administrative, acestea din urmă fiind tot o consecinţă a lipsei banilor. Gruparea de la malul mării are datorii cumulate de 75 de mii de euro la mai mulţi foşti jucători, aceştia depunând memorii la Federaţia Română de Fotbal. După două cazuri de clemenţă, comisiile federale par hotărâte să nu mai dea nici o şansă echipei de pe litoral, care, dacă nu ajunge la un acord cu jucătorii cărora le datorează bani, atunci nu va fi programată în etapa de sâmbătă. Soarta Farului stă în mâinile jucătorilor Rastovac, Rusmir, Şchiopu, Barbu şi Paşcovici; dacă nu acceptă o reeşalonare a datoriilor, atunci echipa nu va juca sâmbătă cu Râmnicu Sărat.

Patronul grupării constăn­ţene, Giani Nedelcu, a declarat că nu le poate oferi acestora decât câte 1.500 de euro, spunând: „Jucătorii care au de luat bani de la noi trebuie să înţeleagă că dacă ne desfinţăm nu vor mai avea posibilitatea de a-şi primi banii”. O declaraţie şocantă, care cu alte cuvinte înseamnă că „ori ne lasaţi să jucăm, ori nu vă mai vedeţi banii”. Conducerea tehnică stă şi ea în suspans. Secundului Gheorghe Butoiu îi este teamă că Farul ar putea fi retrogradată. „Dacă nu ne programează două etape din cele patru rămase de jucat atunci suntem retrogradaţi automat în Liga a III-a, fără a avea dreptul de a promova anul următor. Este îngrozitor. Tragem totuşi speranţe că nu se va întâmpla acest lucru”, a declarat Butoiu. Meciul dintre FC Farul şi CS Râmnicu Sărat ar trebui să se joace sâmbătă pe terenul constănţenilor şi ar conta pentru runda cu numărul 31 a Ligii a II-a. 

Marinarii vor să îşi respecte blazonul

Chiar dacă sunt neplătiţi de luni bune, marinarii încearcă să termine campionatul cu fruntea sus. În ultimul joc, echipa de pe litoral a reuşit să facă chiar spectacol şi să învingă formaţia secundă a celor de la Dinamo cu scorul de 6-2. Mâţel şi compania au evoluat excelent şi au reuşit să se impună prin dublele lui Pantelie, Fatai şi golurile lui Matei şi Măţel. Constănţenii vor să repete evoluţia şi în faţa celor de la Rm. Sărat, însă nici nu ştiu dacă vor avea ocazia.

75 de mii de euro datorează Farul foştilor jucători, dar nu poate oferi momentan decât o mică parte din aceşti bani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă