29 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialSUA recrutează jurnalişti de limba RUSĂ. Ce MISIUNE vor avea

SUA recrutează jurnalişti de limba RUSĂ. Ce MISIUNE vor avea

Statele Unite au lansat un anunţ adresat jurnaliştilor cunoscători de limba rusă.

Anunţul este postat pe Internet de Ambasada Statelor Unite la Vilnius, Lituania. Partea americană va organiza un curs de formare a jurnaliştilor de investigaţie, care vor fi specializaţi în “contracararea mesajelor Rusiei în ţările baltice”.

Candidaţii vor fi recrutaţi prin intermediul Ambasadelor SUA din Estonia, Letonia şi Lituania. Dintre statele membre NATO, cel mai ridicat procent al populaţiei rusofone se află în cele trei ţări baltice.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, Mircea Dușa: “Nu ne intimidează propaganda rusească”

Scopul cursului este să ofere instituţiilor media din cele trei ţări baltice, atât publice cât şi private, metode de a „contracara propaganda şi dezinformarea rusă” prin furnizarea de “ştiri credibile, bazate pe fapte”.

Cursul pentru jurnaliştii de limba rusă va dura 12 luni şi se va desfăşura în cele trei ţări baltice, cât şi în SUA. Pentru întregul program de instruire, SUA vor aloca până la 500.000 de dolari.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina. Ce armă a RUŞILOR îi îngrijorează pe AMERICANI

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Theate îl sprijină pe “ghinionistul” Lukaku să-și revină pentru Belgia

Fundașul belgian Arthur Theate a declarat că nu are nicio îndoială că norocul lui Romelu Lukaku se va schimba, după ce a văzut trei...

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de...

Zboruri anulate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024

Zboruri anulate în două terminale și sosiri deviate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024 Zborurile la...
Ultima oră
Pe aceeași temă