10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialSUA plătesc un gardian galactic cu 13.000 de dolari. România plătește cu...

SUA plătesc un gardian galactic cu 13.000 de dolari. România plătește cu 11.000 de dolari un fost gardian cu bulan | OPINIE

Un anunț apărut pe site-ul oficial al NASA ne arată că, în principiu, la capitolul remunerații „speciale“ România se bate de la egal la egal cu Statele Unite, cea mai pu­ternică țară de pe planetă. Astfel, postul de gardian galactic scos recent la concurs de Agenția Spațială Americană va fi plătit cu o sumă cuprinsă între 124.000 și 187.000 de dolari pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 13.000 de dolari pe lună.

Și România, la capitolul pensii „speciale“ sau de serviciu, la care sunt abonați toți foștii trăitori și mânuitorii într-ale bulanului și băgării lămpii în ochii di­zidenților politici, stă la fel de bine. Cea mai mare pensie din acest sistem – căruia pe vremuri Traian Băsescu îi spunea ticăloșit – este a fostului comandant al Peni­tenciarului Colibași. Fix 11.000 de dolari americani!

În fișa postului de la NASA, un „Planetary Protection Officer“ (sau ofițer pentru protecția planetară), va avea responsabilitatea pentru protejarea Pământului împotriva extratereştrilor, dar şi sarcina să apere şi alte planete de invazia oamenilor. De asemenea, candidatul pentru acest post de adevărat gardian al Gala­xiei trebuie să fie permanent disponibil pentru „călătorii frecvente“ şi să fie la curent cu ultimele noutăţi în ceea ce priveşte posibilele riscuri de contaminare organică şi biologică. Totodată, gar­dianul va veghea cu atenţie activitatea robotică desfăşurată de oameni în spaţiu. Contractul de muncă este determinat şi se întinde pe o perioadă de trei ani, cu o posibilă prelungire până la cinci ani, se mai arată în job description-ul de la NASA.

În România, pentru o pensie de 11.000 de dolari pe viață, trebuia doar să-i fi masat pe deținuți ca pe vite, să le fi făcut manichiura cu foarfeca de viță de vie sau să-i fi băgat în dubă la ore mici din noapte, cu tot cu familie. Iar acum, victimele acestor nababi ai pensiilor, ca un corolar al reușitei Re­voluției din decembrie 1989, sunt nevoite să le plătească pensiile torționarilor.

Să nu mai vorbim de aprigii noștri magistrați, ca și de foștii parlamentari care iau cele mai mari pensii din sistem. Pentru aceștia plătim sume colosale din pensiile și salariile tuturor românilor, dar în același timp „compensăm“ cu cele câteva zeci de milioane de euro anual despăgubiri pe care le plătim, tot noi românii, ca urmare a hotărârilor de la CEDO. Hotărâri care survin ca urmare a prestațiilor „fără de cusur“ ale magistraților noștri.

Păi nu-i așa, să tot trăiești ca „pensionar special“ sau „de serviciu“ în România!

Un sondaj făcut de Gallup International ne reliefează un fapt ce era de așteptat pentru România: 62% din români nu sunt dispuși să lupte pentru țara lor în cazul unui conflict armat care ar implica națiunea.

Și pentru cine să lupte românii? Pentru apărarea averilor baronilor Oprea, Oprișan sau Bădălău? Pentru conservarea averilor lui Videanu, Blaga sau Bă­sescu? Pentru apărarea la­tifundiilor lui Gigi Becali, Falcă sau Anastase? Sau întru mărirea conturilor via EADS ale Clotildei? Ori a conturilor din Suedia ale Oanei Guzgan? Ori poate ar trebui să se sacrifice pentru un colos cum e Schweighofer Industrie, care îi lasă fără o rămurea zi de zi și ceas de ceas? Ori pentru ca foștii milițieni, gardieni, magistrați și securiști să doarmă liniștiți pe câte 5.000-10.000 dolari pe lună?

Păi uite că românii nu mai vor nici să mai stea în țară, darmite să mai și lupte, așa că pleacă, după ultimele statistici, câte 9 pe zi. Te întrebi pe bună dreptate, cine mai este patriot în România? În afară de rachetele cu acest nume de provenință americană, nu mai văd un patriot la vârf. Ci doar la firul ierbii și prin diaspora de unde trimit anu­al miliarde de euro (vreo 7 în ultimul an) ca să susțină economia noastră. Economie frăgezită de niște băieți care-și duc profiturile, an de an, în paradisuri fiscale

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă