16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialSUA manifestă îngrijorare faţă de apropierea Iran-Siria

SUA manifestă îngrijorare faţă de apropierea Iran-Siria

Iranul a instalat în Siria un sistem radar, pentru a detecta un eventual atac aerian israelian având ca obiectiv instalaţiile nucleare iraniene, a declarat, vineri, un reprezentant al Pentagonului.

 

Potrivit Mediafax, informaţia a fost publicată iniţial de Wall Street Journal şi a determinat Departamentul de Stat să-şi exprime îngrijorarea în legătură cu legăturile dintre Damasc şi Teheran.

Sistemul de detecţie aeriană a fost instalat anul trecut în Siria, a precizat sursa citată.

Nici Israelul, nici Statele Unite nu exclud posibilitatea unui atac aerian împotriva Iranului, ţară bănuită că încearcă să obţină armament nuclear sub acoperirea unui program atomic civil.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley, a declarat joi că Statele Unite nu cred că “proiectele pentru regiune ale Iranului sunt în interesul Siriei”. Deşi fiecare stat “are dreptul de a se apăra”, instalarea sistemului radar este îngrijorătoare ţinând cont de relaţiile dintre Damasc şi gruparea libaneză Hezbollah, a adăugat el.

Preşedintele american, Barack Obama, a promulgat joi un nou set de sancţiuni împotriva Iranului, avertizând Teheranul că o continuare a programului nuclear va accentua izolarea ţării.

Cele mai citite

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în perioada 27 mai - 9...

România a aderat la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice

România este parte a Proiectului European pentru Infrastructura de Date Genomice (GDI), o etapă importantă în consolidarea capacităților țării noastre în cercetarea genomică și...

Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinația vedetă a verii

Paralela45 se așteaptă la o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă